Mergi direct la conținut »
UPDATE | Imagini de la sosirea avioanelor care au adus materiale sanitare din Turcia și Germania pentru spitalul mobil construit de armată la Otopeni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Imagini de la sosirea avioanelor care au adus materiale sanitare din Turcia și Germania pentru spitalul mobil construit de armată la Otopeni

UPDATE | Imagini de la sosirea avioanelor care au adus materiale sanitare din Turcia și Germania pentru spitalul mobil construit de armată la Otopeni

Ministerul Apărării Naționale a anunțat luni că Spitalul ROL2 ridicat în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni va fi operaționalizat în scurt timp, iar două aeronave militare vor aduce materiale sanitare din Turcia și Germania.

De Viorel Tudorache,

UPDATE, 24 martie, ora 15:00. O aeronavă a Forțelor Armate române, un avion C-130 Hercules, a aterizat azi-noapte pe Aeroportul Otopeni, transportând echipamente de protecție sanitară, aduse din Germania.

UPDATE ora 22:32. Un avion C-27 J Spartan a adus în această seară materiale sanitare din Turcia.


”La această oră sunt în derulare 15 misiuni, în care sunt implicați peste 140 de militari cu circa 100 de mijloace tehnice, printre care se numără operaționalizarea, din punct de vedere administrativ, a formațiunii medicale ROL 2 în incinta Institutului Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” Otopeni, asigurarea unei reţele de calculatoare pentru Ministerul Sănătăţii şi realizarea unor acțiuni de triaj epidemiologic”, se arată în comunicatul MApN.

Potrivit Armatei Române, amenajările interioare ale corturilor şi saloanelor de specialitate ale formațiunii medicale ROL 2 vor fi finalizate în cursul zilei de astăzi, 23 martie, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie branșată la utilităţi.

În comunicat se menționează faptul că din punct de vedere medical, spitalul ROL 2 va fi funcțional după instalarea aparaturii medicale și parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare. Totodată, în garnizoanele din țară, instituțiile medicale militare funcționează la capacitate maximă.

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea
Recomandări

Tolo: Cum s-au furat peste noapte recipientele de dezinfectant de mâini din Spitalul Colțea

 

Tot astăzi, două aeronave ale Forțelor Aeriene Române vor executa zboruri pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Germania (cu o aeronavă C-130 Hercules) și Turcia (cu o aeronavă C-27 J Spartan).

De asemenea, Ministerul Apărării Naţionale precizează că dispune de forțe și mijloace gata în orice moment să sprijine autoritățile centrale și locale în acţiuni destinate limitării răspândirii virusului COVID-19, conform planurilor de cooperare.

MApN mai anunță că, în caz de nevoie, poate acționa și cu forțe și mijloace suplimentare celor deja pregătite, având personal și mijloace tehnice menținute în rezerva acțională.

FOTO: Laurențiu Turoi (MApN)

Close
Închide
  Close