Mergi direct la conținut »
M. Chirica: Trebuie să arătăm că PSD 2017 nu e cel din 2000
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > M. Chirica: Trebuie să arătăm că PSD 2017 nu e cel din 2000

M. Chirica: Trebuie să arătăm că PSD 2017 nu e cel din 2000

Vicepreședinte PSD, Mihai Chirica, a declarat la Digi24 că ministrul Justiţiei a compromis ministerul şi că nu ar mai putea emite niciun act normativ pentru că ar fi lovit de neîncredere.

„Vor fi campanii grele – trebuie să arătăm că PSD 2017 nu este cel din 2000”, a spus Chirică.

„Putem spune că principalul pas s-a făcut cu abrogarea. Sper să fie îşi creeze efectul dorit, ca să nu fie o capcană care să arunce în neîncredere formula guvernamentală.

Ministrul justiţiei a compromis ministerul şi nu mai poate emite niciun alt act pentru că ar fi lovit de neîncredere şi dorinţa celor din stradă pentru a putea să îşi audă punctul de vedere este legitimă. Trebuie respectată, dar nu încurajată, dar România nu trebuie să fie o ţară guvernată din stradă.

Ar trebui să arătăm ce e în programul de guvernare, ce s-a făcut şi ce se poate face.

Sunt lucruri de partid – pe care partidul nostru trebuie să le rezolve, să aflăm care e mersul PSD de acum încolo. Să ne pregătim pentru 2019- 2020. Vor fi campanii grele. Trebuie să arătăm că PSD 2017 nu e cel din 2000.

Nu am văzut forma finală, cred că nu are nicio capcană – nici din punct de vedere al procedurii sau textului. Un al doilea val de neîncredere cu o astfel de dilemă ar fi fatal pentru PSD”, a declarat Mihai Chirica.

Guvernul a abrogat, duminică, Ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și de procedură penală. Potrivit comunicatului de presă al Executivului, pe lângă abrogarea OUG nr 13, a fost aprobată și declasificarea stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele  Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 şi la data de 31.01.2017. Premierul Grindeanu a cerut în ședință Ministerului Justiției să înceapă consulările cu partidele, pe tema subiectelor din ordonanța care a fost abrogată. Decizia a fost publicată și în Monitorul Oficial.

Close
Închide
  Close