Mergi direct la conținut »
MAE nu a fost informat despre azilul politic obținut de Elena Udrea. Documentul depus de avocatul acesteia în instanță
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

MAE nu a fost informat despre azilul politic obținut de Elena Udrea. Documentul depus de avocatul acesteia în instanță

MAE nu a fost informat despre azilul politic obținut de Elena Udrea. Ambasada României la Ciudad de Mexico, ce asigură reprezentarea diplomatică în Costa Rica, nu a fost notificată de autoritățile din Costa Rica despre cererea prin care Elena Udrea a obținut azil politic în această țară.

În schimb, fostul ministru al Turismului nu a luat legătura cu misiunea diplomatică din Ciudad de Mexico pentru a solicita servicii, asistență sau protecție consulară, au precizat reprezentanții Ministerului român de Externe, citați de digi24.ro.

Elena Udrea a precizat că are statut provizoiru de refugiat politic în Costa Rica din 21 martie. Potrivit Antena3, fostul ministru a spus că una dintre obligațiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica, motiv pentru care nu poate fi extrădată, grație statutului de refugiat politic.

„Documentele depuse în instanţă demonstrează că am statutul de refugiat din motiv politice. Sunt două etape în care se dă acest statut. Mă bucur de toate drepturile cetăţenilor costaricani, dar nu am voie să plec din Costa Rica. Am obligaţia faţă de statul care mi-a oferit protecţie până când demonstrez că în România lucrurile nu se rezolvă în sens pozitiv”, a spus Elena Udrea, potrivit România TV.

Acesta este documentul depus de avocatul Elenei Udrea în instanță. Potrivit acestuia, Elena Udrea are statutul de refugiat până la data de 21 martie 2019

Pe de altă parte, contestatarii Elenei Udrea susțin că fostul ministru și-ar fi cumpărat statutul de azilant cu 30-40.000 de dolari.

„Sunt extrem de jigniţi cei care oferă aceste servicii în Costa Rica. Mă aşteptam la astfel de lucruri. În Costa Rica există Curtea pentru Drepturile Omului. Să spui aşa ceva despre Costa Rica e o jignire. Dacă ar afla aşa ceva cei de aici, ar reacţiona şi mai rău. E o aberaţie şi o mârşăvie. O să le spun eu autorităţile celor de aici ce s-a vehiculat în România”, a declarat Udrea la România TV.

Elena Udrea spune că are statut de refugiat în Costa Rica din 21 martie. Precizările fostului ministru al Turismului vin după ce ICCJ, care judectă vineri ultimul termen din dosarul „Gala Bute” documentația depusă de avocatul Elenei Udrea la termenul de vineri nu confirmă că aceasta ar avea statut de refugiat politic în Costa Rica.


Citește și GRAFICĂ / ,,Brigada fugarilor” – Elena Udrea, Alexander Adamescu și Sebastian Ghiță, pe lista suspecților celebri ,,refugiați” în alte state


 

Close
Închide
  Close