Mergi direct la conținut »
MAE, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia: Ploi torenţiale, vânt şi grindină
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > MAE, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia: Ploi torenţiale, vânt şi grindină

MAE, o nouă atenţionare de călătorie pentru Grecia: Ploi torenţiale, vânt şi grindină

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, pentru următorul interval de timp, serviciul local de meteorologie a emis o prognoză de vreme nefavorabilă - ploi torenţiale, furtuni, vânt în rafale şi grindină.

De Andreea Radu,

Potrivit unui comunicat al MAE, zonele afectate sunt: sudul Mării IonicePeloponezestul Greciei CentraleInsulele Sporadecentrul şi nordul Insulei Eviavestul şi nordul Peninsulei AtticaThesalia, notează Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106728879+302106744544 şi oficiului consular la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet https://atena.mae.rohttps://salonic.mae.rowww.meteoalarm.euwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Săptămâna trecută, șapte turiști, dintre care doi români, au murit în urma unei furtuni care a lovit, miercuri seară, peninsula Halkidki din Grecia. Alte 100 de persoane au fost rănite. 

Foto: EPA

Close
Închide
  Close