Bărbatul a fost imediat  imobilizat de parlamentari socialişti din Republica Moldova, care făceau parte din delegaţia preşedintelui Igor Dodon în cursul vizitei efectuate în Rusia.

La bordul aeronavei se aflau inclusiv nouă deputaţi socialişti moldoveni care se întorceau din Rusia. Ei au făcut parte din delegaţia preşedintelui moldovean, Igor Dodon, în timpul vizitei acestuia la Moscova, informează publicaţia Argumente şi Fapte Moldova (Argumenty i Fakty Moldova) şi agenţia Tass.

 „Ne aflam la altitudinea de croazieră de 10.000 de metri, iar o însoţitoare de bord a venit la mine şi mi-a cerut ajutorul. Mi-a spus că un pasager vrea să deschidă uşa avionului şi să sară. M-am dus după însoţitoarea de bord, l-am împins pe individ de la uşă şi am încercat să îl calmez fără a provoca panică la bord”, a declarat deputatul socialist Grigore Novak, citat de Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, Raisa Novischi, a confirmat, pentru Unimedia.info, producerea incidentului, precizând că suspectul nu a fost reţinut deoarece nu a fost depusă nicio plângere împotriva sa.

Anul acesta, în luna august, un alt avion al Air Moldova, care zbura pe ruta Chișinău – Frankurt, s-a întors din drum după ce i-a crăpat parbrizul.


Citește și… VIDEO/ Ștefan de la „Exatlon” se face actor. A prins gustul filmelor în America, unde a prins câteva roluri mici