Mergi direct la conținut »
Maia Morgenstern a primit titulul de cetăţean de onoare al Capitalei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Maia Morgenstern a primit titulul de cetăţean de onoare al Capitalei

Maia Morgenstern a primit titulul de cetăţean de onoare al Capitalei

Actrița Maia Morgenstern, director al Teatrului Evreiesc de Stat, a primit titulul de cetăţean de onoare al Capitalei, vineri, 24 august. Aceasta mărturisește că a primit cu bucurie, cu mândrie şi emoţie vestea conferirii titlului de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti.

„Am primit cu bucurie, cu mândrie, cu emoţie. Faptul că acest titlu de onoare a fost oferit alături de domnul Ivan Patzaichin îmi face o mare bucurie. Am un mare respect pentru domnul Ivan Patzaichin, ştiu că este preocupat de Delta Dunării, ştiu că tot ce face face cu energie, cu entuziasm, cu încredere şi sunt onorată în această companie să primesc titlul de cetăţean de onoare al oraşului în care m-am născut, pe care îl iubesc. Lucrez în Teatrul Evreiesc de Stat de la vârsta de 18 ani. (…) Teatrul Evreiesc de Stat face parte din peisajul cultural bucureştean, din peisajul cultural românesc, din patrimoniul cultural universal şi este unul dintre foarte putinele teatre de stat – nu ştiu câte teatre de stat mai sunt în lumea asta – care îşi aduce aportul la un peisaj cultural pe atât de divers, pe atât de bogat”, a declarat, la Sighişoara, Maia Morgenstern, unde a participat la Festivalul Intercultural ProEtnica.

Titlul de cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti va fi conferit Maiei Morgenstern, precum şi lui Ivan Patzaichin, conform unor proiecte de hotărâre adoptate joi de Consiliul General al Capitalei.Maia Morgenstern este cunoscută publicului român mai ales pentru rolurile din filmele „Balanţa”, „Cel mai iubit dintre pământeni” şi „Patimile lui Hristos”, potrivit raportului de specialitate. Printre rolurile notabile pe scena de teatru se numără Lola Lola din „Îngerul albastru” sau Kathleen Hogan în „Park Your Car in Harvard Yard”.

Citește și

Gabriela Cristea nu reușește să recupereze 400.000 de euro de la Marcel Toader. “Avem dovezi că i-a luat banii, dar și-a băgat firma în insolvență”

 

Close
Închide
  Close