MENIU CAUTĂ
11 Iun. 2012 16:37

Maidanezii dau din coadă şi se bucură de victoria USL | Alegeri locale 2012

Distribuie

Conform oficialilor, numărul maidanezilor din ţară se ridică la aproximativ 2.000.000 de exemplare, iar aceştia pot urla uşuraţi deoarece victoria candidaţilor USL îi scapă de eutanasiere. Soarta maidanezilor a dat naştere la aprige dispute la nivelul clasei politice şi al societăţii civile. În urmă cu un an, aleşii PDL, puternic susţinuţi de primarii acestui partid, au elaborat un proiect de lege care prevedea posibilitatea eutanasierii câinilor fără stapân de către autorităţile locale. Textul de lege a fost discutat mai bine de un an în Parlament, votat, dar respins de Curtea Constituţională, la cererea USL, care considera că decizia “de a elimina fizic câinii în masă” încalcă legislaţia internă şi internaţională referitoare la drepturile animalelor.

Oprescu îi vrea în padocuri

Imediat după anunţarea rezultatelor alegerilor, care l-au dat câştigător detaşat pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, Sorin Oprescu a declarat că maidanezii din Bucureşti nu vor mai fi pe străzi, întrucât îi va aduna pe toţi în adăposturi specializate, precizând că nu este de acord cu eutanasierea. Oprescu a mai spus că susţine adopţia personală a câinilor, însă nu şi pe cea colectivă, pentru că multe dintre animalele luate în acest mod ajung din nou pe străzi. Poziţia primarului general al Capitalei este însuşită de majoritatea covârşitoare a noilor primari USL, mulţi dintre ei, în calitate de foşti parlamentari, votând împotriva proiectului care susţinea eutanasierea.

«Penalizaţi pentru intenţia de a omorî bietele animale»


Preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi a Mediului, fostul senator PRM Marius Marinescu, este convins că intenţia celor din PDL de a eutanasia câinii vagabonzi a dus la pierderea alegerilor.
”Nu au luat în calcul deloc că în România sunt peste opt milioane de iubitori de animale, iar mai mult de 96% dintre români nu vor ca maidanezii să fie omorâţi, ci strânşi de pe străzi. Vă spun că aceia care sunt agresivi faţă de animale sunt agresivi şi cu oamenii, iar acest lucru românii l-au simţit şi i-au penalizat exemplar”, a declarat Marinescu.

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii