MENIU CAUTĂ

Mama Elodiei Ghinescu: «E moartă. Toată lumea ştie asta»

Distribuie

“Eu cred că fiica mea e moartă. Toată lumea ştie asta. Soţul ei, acest nenorocit, a ucis-o şi totuşi se plimbă liniştit şi nimeni nu-i face nimic. Cel mai greu este că nu am un loc unde să-i aprind Elodiei o lumânare sau să-i pun o floare”, ne-a declarat Emilia Ghinescu, mama Elodiei. “Pe Patrick, nepoţelul meu, nu l-am mai văzut de un an, dar luna viitoare va avea loc procesul prin care încercăm să recâştigăm dreptul la vizită. Bietul copil ştie de la tatăl lui numai prostii despre Elodia, a făcut-o de ruşine. Eu nu i-am spus că mama lui e moartă, că n-am vrut să-i amărăsc sufletul, dar sunt sigură că din toamnă, când va începe şcoala, probabil că va afla de la colegi”, a adăugat femeia.

”Voi depune la Judecătoria Braşov acţiunea pentru declararea morţii Elodiei Ghinescu. Va fi deschis un proces – la fel ca la declararea dispariţiei – şi voi aduce probe în instanţă. După două-trei termene, magistraţii ar putea da o soluţie. E o procedură necontencioasă, adică nu mă judec cu nimeni, iar Cioacă nu poate participa”, a declarat Marilena Crina Radu, avocata familiei Ghinescu. Cristian Cioacă şi-a făcut publică, ieri, declaraţia de avere. Potrivit acesteia, poliţistul deţine o maşină Peugeot, un apartament şi o garsonieră.
Dispariţia, anunţată după o săptămână
Elodia Marilena Ghinescu a dispărut de acasă, din Braşov, la sfârşitul lunii august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat poliţia despre dispariţia femeii abia în 5 septembrie 2007, timp în care bărbatul a apelat la cunoştinţe pentru a intra în corespondenţa electronică a soţiei, scopul fiind – potrivit acestuia – acela de a da de urma soţiei. Cioacă a spus că doar a căutat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negând faptul că nevasta sa ar fi moartă.

Sângele dispărutei, în locuinţa familiei

Printre probele de la dosar la care face referire avocata familiei Ghinescu se regăsesc obiectele găsite într-o râpă dintre localităţile Râşnov şi Poiana Braşov, precum şi uniforma de poliţist a lui Cioacă, pe care erau urme de sânge, o mănuşă chirurgicală cu urme de sânge aparţinând Elodiei. S-au găsit urme de sânge ale Elodiei şi în baia locuinţei comune din Braşov.

Bunurile comune vor putea fi împărţite

După ce instanţa o va declara pe Elodia Ghinescu oficial moartă, Cristian Cioacă va deveni şi el oficial văduv. Se va putea deschide, aşadar, succesiunea şi se vor putea partaja bunurile. Decizia nu va avea însă nici un efect asupra cursului anchetei, care de patru ani nu este finalizată. Deşi spun că au toate dovezile care să probeze vinovăţia lui Cioacă, anchetatorilor le lipseşte cel mai important element: cadavrul.

Arestat, trimis în judecată, condamnat, dar liber

În cursul anchetei care vizează dispariţia soţiei, Cristian Cioacă a fost cercetat, încarcerat, trimis în judecată şi chiar condamnat. Cu toate acestea, el este liber.
– Pe numele lui a fost emis mandat de arestare preventivă pe 24 ianuarie 2008. Cioacă a stat doar câteva zile încarcerat, fiind eliberat sub control judiciar. Câteva luni mai târziu s-a mutat de la Braşov la Piteşti.
– Pe 5 august 2010, poliţistul a fost trimis în judecată pentru furt, fiind acuzat că şi-a însuşit bunuri ale soţiei sale dispărute, valoarea totală a acestora fiind evaluată la 700.000 de lei.
– În 27 septembrie 2010, Cioacă a fost condamnat, de către Curtea de Apel Braşov, la trei ani de închisoare cu suspendarea în procesul în care este acuzat de violarea corespondenţei soţiei.

Comentarii