MENIU CAUTĂ
17 Apr. 2018 17:25 , de Valentina Postelnicu

Manager de spital, despre problemele salariale din sistem: Kinetoterapeuții au protestat și azi, noi am fi de acord să scadă la noi un pic baza și să le crească și lor salariile

Distribuie

Manager de spital, despre problemele salariale din sistem: Kinetoterapeuții au protestat și azi, noi am fi de acord să scadă la noi un pic baza și să le crească și lor salariile, a spus Liliana Pădure, managerul Centrului Național Clinic de Recuperare Neuropsihomotorie pentru copii ”Dr. Nicolae Robănescu” din București, marți, la Palatul Cotroceni, unde mai multe spitale și doctori au fost decorați de președintele Klaus Iohannis.

Aceasta a explicat că, în unitatea medicală pe care o manageriază,' o parte dintre kinetoterapeuți nu a intrat în mărire pentru că sunt celelalte categorii de personal care urmează în lege să fie în anii următori până în 2022, ceea ce a creat un val de nemulţumire'.

'A fost surprinzător pentru ei pentru că până în ultimul moment am căutat împreună cu Ministerul Sănătăţii să găsim o soluţie prin care putem să orânduim cumva nedreptăţile create de lege. Câte două ore şi-au propus colegii mei să oprească în fiecare zi, după ce îşi termină toţi copii. Sporurile le luăm toţi la fel – 50% -, pentru că aceleaşi condiţii sunt şi pentru medici şi pentru asistente, însă ei vor continue protestele până când se va modifica chiar legea, adică să le crească baza şi lor odată cu noi, vor să scadă la noi cumva şi noi am fi de acord să scadă la noi un pic baza şi să urmăm şi noi drumul până în 2022.

Liliana Pădure a mai spus că unii colegi 'se bucură cu un obrăjor zâmbesc şi cu celălalt sunt trişti'. 

'Mi-aş fi dorit să se bucure toţi aşa cum suntem noi', a mai spus ea.

Întrebată dacă a apucat să-i spună preşedintelui despre problemă, ea a negat.

Managerul unității medicale a precizat că are posibilitatea, conform legii, de a acorda stimulente, arătând că banii pentru acordarea acestora există în bugetul spitalului.

'Dacă doamna ministru ne-a dat ok-ul să dăm aceste stimulente, sigur că va fi o soluţie de avarie până se va găsi soluţionarea să nu piardă şi ei la leafă şi să simtă şi ei o creştere, să fie şi ei onoraţi', a spus Lialiana Pădure.

Președintele Klaus Iohannis a decorat, marți, mai multe spitale și medici.  'Este nevoie rapid de măsuri concrete pentru a rezolva problemele cronice ale sistemului sanitar', a spus președintele României, la Palatul Cotroceni, în cadrul ceremoniei prin care au primit distincții mai multe unități medicale și doctori din București și din țară.

În ultima perioadă, mai multe proteste au avut loc la mai multe instituții din țară, cadrele medicale fiind nemulţumite că le-au fost micşorate sporurile şi astfel le-au scăzut veniturile cu câteva sute de lei, diminuările putând ajunge până la 1.300-1.500 de lei.

Citește și: VIDEO/ Bucureștiul are peste 200 de străzi de pământ. În Capitală, ca la țară!

Loading...
Comentarii