Medicii ATI de la Spitalul Universitar nu vor să mai intre în sala de operaţii, anunțase joi ministrul Sorina Pintea. Managerul Spitalului Universitar, Adriana Nica, neagă însă informațiile și spune că este vorba despre o neînțelegere.

Câțiva medici de la Spitalul Universitar au redactat joi seară o scrisoare în care își arătau nemulțumirea față de plafonarea sporurilor la 30%. Documentul a fost postat și pe Facebook, de unde a ajuns și presă și de acolo a aflat și ministrul Sănătății, care a anunțat că medicii protestează și refuză să mai intre în sala de operații.

„Activitatea în spitalul Universitar se desfășoară în condiții normale, colegii mei medici și anesteziști au venit la muncă de dimineață, au intrat în sălile de operație. A fost o neînțelegere din partea lor (n.red a medicilor), că limitarea sporurilor la 30% la nivelul secției spitalului o să ducă la scăderea sporului secției. Dar regulamentul de sporuri nu e incă aprobat. Prin scrisoarea pe care au făcut-o și-au  exprimat un punct de vedere al lor. Nu au trimis scrisoarea la minister, au postat-o pe Facebook și așa a ajuns în presă”, a declarat Adriana Nica, la Europa FM.

Pe de altă parte, medicii afiliați Federația Sanitas au anunțat săptămâna această că vor declanșa grevă generală în spitale, nemulțumiți de noua lege a salarizării. Protestul medicilor va începe cu patru zile de pichetări. Protestului li se vor alătura și angajații din sistemul sanitar afiliați altor federații sindicale. Nemulțumirile sindicaliștilor sunt legate de noul mod de impozitare a salariilor și de plafonarea sporurilor la maximum 30%. În acest context, spun sindicaliștii, salariile din sistemul sanitar nu cresc, așa cum anunța ministrul Sănătății.


România a cheltuit cel mai mare procent din NATO pentru echipamente militare noi. Statele Unite şi Franța au fost surclasate

Urmărește-ne pe Google News