Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Elevii vor mânca răbdări prăjite la școală. Guvernul le dă copiilor hrană de 7 lei pe zi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV. Elevii vor mânca răbdări prăjite la școală. Guvernul le dă copiilor hrană de 7 lei pe zi

EXCLUSIV. Elevii vor mânca răbdări prăjite la școală. Guvernul le dă copiilor hrană de 7 lei pe zi

Guvernanții vor să le dea zilnic elevilor o masă caldă, pe lângă deja celebrele programe ”Cornul și laptele” sau ”Fructe proaspete pentru copii”, fapt pentru care lucrează de zor la modul în care se va implementa legea.

Libertatea a aflat că suma pe care vrea Guvernul să o aloce pentru ca fiecare copil să poată mânca zilnic o ciorbă și un felul doi este una infimă, adică 7 lei pe zi, bani cu care chiar și într-o autoservire îți poți cumpăra cel mult o ciorbă și jumătate.

Programul pilot al Executivului se va aplica din 12 septembrie, ziua când va începe noul an școlar, în 22 de unități școlare, iar dacă va fi unul de succes, acesta se va extinde în toate unitățile de învățământ din România.

Cu toate că și prin Parlament a trecut o lege care prevede că în unitățile de învățământ să se dea zilnic o masă caldă, unii aleși, la aflarea sumei pe care o alocă Executivul, sunt hotărâți să modifice actul normativ și să ceară mai mulți bani pentru acest program. Unii spun că suma de 7 lei alocată pentru masa unui copil este derizorie, motiv pentru care vor cere majorarea acesteia, la minimum 15 lei.

Movila_Petru

E o idee bună, dar ce poți mânca cu 7 lei pe zi? Nimic, doar răbdări prăjite. Suma trebuie cel puțin dublată, dacă nu mărită la 20 de lei.Copiii nu pot mânca orice li se dă. Meniul copiilor nu poate fi unul la întâmplare. Acesta trebuie conceput doar cu aportul nutriționiștilor. Hrana elevilor trebuie să le asigure necesarul de calorii pentru efortul pe care-l fac. Voi amenda legea, în așa fel încât să se aloce minim 15 lei pe zi pentru un copil”, spune deputatul PMP Petru Movilă (foto), membru al Comisie de sănătate.

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă
Recomandări

O româncă din Franța face stand-up comedy în patru limbi. Glumele ei sunt legate de cătunul în care a crescut, cu veceu în curte și fără apă curentă

Mai mult, alesul va cere ca firmele din domeniul alimentației publice care au avut probleme cu legea să nu poată participa la acest program

Uniformele școlare la mâna primarilor

Aleșii vor să-i ceară ministrului Educației, Mircea Dumitru, să emită un ordin sau o recomandare pentru toate inspectoratele școlare și primării, prin care să le ceară ca acestea să hotărască dacă se vor purta sau nu uniforme în anul școlar ce începe în septembrie.

”Profesorii sunt de acord cu uniformele personalizate în școli, cel puțin la clasele 1-8. Copiii și părinții nu agrează ideea, dar trebuie să se ajungă la un consens. De aceea cei care coordonează aceste unități de învățământ, adică primarii și inspectorii școlari județeni, trebuie să aibă discuții cu toate părțile implicate și să ia o decizie”, ne-au spus aleșii.

Close
Închide
  Close