MENIU CAUTĂ
12 Sep. 2018 13:19

Copiii din clasa a VI-a învață să facă dezacorduri, „mulțumită” chiar manualului de Română. Ce alte greșeli colosale mai apar în carte

Distribuie

Manualele școlare sunt pline de erori. După gafele din cărțile de Geografie clasa a VI-a, de Istorie clasa a VI-a și de Matematică pentru clasa I, a apărut și manualul de Limba română care conține un dezacord între subiect și predicat. Dar și semne de punctuație puse aiurea, a anunțat digi24.ro.

O greșeală majoră este acordul greșit între subiect şi predicat. Vedem scris „Castelul medieval aveau o arhitectură”, în loc de „Castelul medieval avea o arhitectură”.

Punctul folosit la mijlocul propoziției

Nu este singurul dezacord. Într-o altă pagină a manualului, regăsim propoziția: „O familie obişnuită… se abat puţin de la drum şi se trezesc în mijlocul unei poveşti”.

Titlurile unor opere literare sunt notate fie cu italice, fie cu ghilimele, iar unele puncte apar greșit în diferite poziții, deși nu exprimă terminarea unei fraze.

Autorii au uitat şi de articolul hotărât în cazul cuvântului „contraargument” – scris greșit „contra-argument” – şi au avut dificultăţi la despărţirea în silabe a cuvântului „problemă”.


Citește și:

Rockerul care l-a adus în România pe Dave Evans, primul solist al trupei AC/DC: „La 7 ani cântam ca să primesc dulceaţă de gutui şi de cireşe negre”

Citește mai multe despre limba romana și manual pe Libertatea.

Comentarii