Teroristii islamici au propriul manual din care invata sa ucida. Ghidul, format din 11 volume, este la fel de cuprinzator ca o adevarata enciclopedie.
Volumele au fost descoperite in casa lui Khalil Deek, un apropiat al retelei Al-Qaeda, condusa de Osama ben Laden. Deek, specialist in sisteme informatice, a fost arestat in 1999 si eliberat recent de autoritatile iordaniene.
Existenta celor 7.000 de pagini care formeaza asa-numita Enciclopedie a Jihadului a fost tinuta secreta pana de curand de autoritatile acestei tari. In editia sa de ieri, prestigiosul saptamanal britanic „Sunday Times” publica fragmente din manualul teroristilor.
Islamistii invata din aceasta adevarata „Enciclopedie a terorii” cum sa fabrice si sa monteze corect bombe artizanale in miniatura in yala usilor, intr-o pipa, in picioarele scaunelor, chiar intr-o banala bomboana de ciocolata sau in sertarul unui birou, deflagratia producandu-se in momentul in care acesta este deschis.
De asemenea, teroristii pot afla despre cele mai diverse modalitati de a ucide, de exemplu, prin apasarea anumitor puncte de pe ceafa victimei. Ghidul mai enumera o serie de potentiale tinte, in functie de efectul urmarit. De pilda, daca se doreste afectarea psihica a populatiei, se recomanda distrugerea unor simboluri nationale, cum ar fi Statuia Libertatii din SUA sau Turnul Eiffel din Paris. In cazul in care se urmareste ca un numar mare de oameni sa-si piarda viata, manualul recomanda drept tinta un stadion in timpul meciului.
Totusi, pentru serviciile secrete din SUA si Europa de Vest, cel mai interesant in aceasta perioada este volumul XI, care se refera la bioterorism. Dupa ce trece in revista principalii agenti biochimici, volumul ofera tot felul de solutii menite sa raspandeasca panica in randul populatiei. De exemplu, metode de „otravire” a unor medicamente banale sau cum se pot injecta agenti biochimici in alimentele care se vand inghetate sau semipreparate in magazinele din Occident.
Manualul mai cuprinde liste si harti cu cele mai importante aeroporturi si gari din SUA si Europa de Vest, zgarie-nori (printre care si World Trade Center) si centrale nucleare.
Discurs. Osama ben Laden a lansat, intr-un mesaj difuzat de postul Al-Jazeera, un atac la adresa ONU si a secretarului general Kofi Annan. Ben Laden le-a cerut musulmanilor „sa isi apere religia si pe fratii lor din Afganistan”, contra „celei mai violente si mai feroce cruciade impotriva Islamului declansate de la Mahomed”. Britanicii au calificat mesajul „o fantezie disperata”. Cotidianul „Pakistan Observer” afirma ca ben Laden ar fi tinut un discurs la Kandahar ca sa ridice moralul talibanilor.

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze