MENIU CAUTĂ
09 Mai. 2017 11:13

Manuel Valls a anuntat că îl susține pe Macron la legislativele din iunie

Distribuie

Fostul premier socialist al Franței, Manuel Valls a anunățat, marți diminața, că îl va susține pe Emmanuel Macron și mișcarea sa la alegerile legislative din iunie, scrie Reuters.

Întrebat care este poziția pe care o va adopta la alegerile legislative din 11 și 18 iunie, fostul premier a declarat că vrea să i se alăture lui Emmanuel Macron. ”Îmi doresc să mă alătur și să candidez din partea mișcării ‘Republica în mișcare a președintelui”, a declarat Valls, citat de presa franceză.

Emmanuel Macron, președintele ales al Franței, a apărut prima dată în prim planul politicii franceze în august 2014 când a fost desemnat de Manuel Valls, pe atunci premier al Franței, ministru al Economiei în guvernul său.

Deși a câștigat peste 66% din voturi în turul secund și cele mai multe sufragii în primul tur, Macron nu are susținerea unui partid politic, prin urmare o victorie la parlamentare va fi extrem de dificilă.

Încă de duminică seara, un purtător de cuvânt al mișcării En March! a anunțat că susținătorii lui Macron se vor reuni eticheta ”La République en marche” (Republica în mișcare) pentru alegerile legislative din 11 și 18 iunie.

Sondajele publicate de presa franceză, a doua zi după alegerile prezidențiale arată că mișcarea ‘En Marche!, creată de Macron în aprilie 2016, ar putea obține între 24% și 26% din voturi pe 11 iunie, ceea ce înseamnă că ar putea obține între 249 și 286 de locuri în Adunarea Națională.

 

Citește mai multe despre Alegeri pe Libertatea.

Comentarii