Concurentii au parcurs o distanta de 42 de kilometri si de mai multe ori in timpul intrecerii s-au oprit pentru primul ajutor din partea medicilor prezenti la eveniment: tratarea portiunilor afectate de ger, mai ales nasul. Totusi, nimeni nu a suferit degeraturi grave. Doctorii s-au aflat intr-un elicopter care s-a deplasat deasupra celor 11 concurenti si a aterizat atunci cand unul din ei dadea un semnal, pentru a permite doctorilor sa dea ingrijiri medicale. Totusi, din cauza vantului care batea cu putere, elicopterul nu a putut parcurge intreaga distanta de 42 km.
Intrecerea a fost castigata de britanicul Martin Tighe, originar din Manchester, dar care locuieste acum in Statele Unite. El a parcurs distanta de concurs in cinci ore si doua minute. Tighe a povestit ca pentru a face fata conditiilor meteo de la Polul Nord s-a antrenat alergand pe loc sute de ore intr-un congelator urias, comandat si facut special pentru acest eveniment. Martin Tighe are la activ mai multe realizari in care si-a demonstrat puterea fizica si psihica.
El a escaladat o serie de varfuri din lantul Himalaya si cel mai inalt pisc din Muntii Atlas, in Maroc si, de asemenea, a facut caiac-canoe in rauri involburate din Europa si America de Nord. In ceea ce priveste maratonul, britanicul a participat pana acum la o serie de astfel de intreceri desfasurate in Olanda, Germania, SUA si Anglia.
Cu toate ca s-a clasat pe locul 8, Mary Ritz, din SUA, e prima femeie care a luat parte la un maraton in conditii extreme. Hans van Heerden, din Africa de Sud, a iesit pe locul al 5-lea si e primul participant de pe continentul negru care s-a prezentat la un maraton la Polul Nord. Irlandezul Richard Donovan s-a clasat al doilea. El a fost castigatorul unui maraton similar, organizat in ianuarie 2002 la Polul Sud.