„În momentul acesta nu e nicio decizie luată. Vor fi discuții foarte serioase și foarte aplicate în CEx asupra căii pe care partidul trebuie să o urmeze. Ieșirea de la guvernare nu este un scenariu în PSD. Evident că în funcție de decizia pe care o luãm aici vom vedea ce este de făcut o nouă moțiune de cenzurã împotriva Guvernului. Eu cred că nu este cazul. Problema unei demisii a premierului, dacă nu se acceptă, să îl întrebaþi pe dl Tudose. Din câte am înțeles din ceea ce a declarat până acum în spațiul public, este și aceastã posibilitate de luat în calcul. Eu cred că trebuie să tratăm această problemă cu foarte mult calm și cu foarte multă responsabilitate”, a spus Marian Neacșu.
Secretarul general al PSD a spus că, în cazul în care premierul Mihai Tudose ar demisiona, următorul premier ar trebui să fie tot de la PSD, deoarece partidul a câștigat alegerile în mod legitim.
„Contează mesajul președintelui. Dl președinte a transmis mai multe mesaje. Eu am înþeles cã dl președinte Iohannis a remarcat faptul că PSD a câștigat alegerile în urmă cu un an de zile, alegeri câștigate în mod legitim, și în mod normal, premierul, dacă se va pune problema în acest fel, ar trebui să fie tot de la PSD. E pusã demisia pe masă. În momentul acesta discutăm despre niște declarații. Eu îmi susțin votul. Acel vot a fost dat în unanimitate. Pentru PSD, în acest moment, ca totdeauna până acum, mai importantã este stabilitatea țării, programul de guvernare și ceea ce ne-am angajat să facem. Cred că la lucrul acesta e bine să reflecteze și domnul prim-ministru. Dacă se menține ideea unei demisii în continuare, bineînțeles că aceasta poate să ducă la instabilitate”, a spus Neacșu.
Conducerea PSD se reunește, joi după-amiază, la sediul central al partidului din Aleea Kiseleff, pentru a sta față în față cu premierul Tudose și a pune pe masă toate nemulțumirile din ultima perioadă. Șeful Executivului va prezenta lista miniștrilor de care nu este mulțumit și care trebuie să părăsească Guvernul, chiar dacă au susținerea partidului, și se va tranșa și problema ”amestecului partidului în activitatea executivă”.