Mergi direct la conținut »
Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA, la o zi după ce a fost sancționat de ICCJ
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA, la o zi după ce a fost sancționat de ICCJ

Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef al DNA, la o zi după ce a fost sancționat de ICCJ

Marius Iacob a precizat, pentru Mediafax, că a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), dar va rămâne procuror în cadrul Direcţiei.

De Dragoș Tănase,

Decizia sa vine la o zi după ce magistraţii instanţei supreme au decis că Marius Iacob a săvârşit abatere discipliniară în legătură cu reprezentarea Direcţiei în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA.

Sancţiunea pentru Iacob a fost avertisment, măsură dispusă şi pentru Carmen Simona Ricu, tot procuror DNA, potrivit Mediafax.

Este vorba despre abateri disciplinare sâvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din Direcţie.

„Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de domnul Marius Constantin Iacob, procuror şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie („DNA”), pentru nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, date în scris şi în conformitate cu legea, precum şi pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ, dispuse în conformitate cu legea de conducătorul parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ, prevăzute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. g) şi m) din Legea nr. 303/2004″, a transmis Inspecţia Judiciară.

De asemenea, inspectorii au exercitat acţiunea disciplinară faţă de Carmen Simona Ricu, procuror şef serviciu la DNA, „pentru încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii, nerespectarea dispoziţiilor procurorului ierarhic superior, date în scris şi în conformitate cu legea, precum şi pentru nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente, abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. b), g) şi m) din Legea nr. 303/2004”, precizează IJ.

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie
Recomandări

Cum a aranjat primăria lui Firea licitația celor 100 de tramvaie

Inspectorii au spus că magistratul a încălcat mai multe prevederi, printre care şi regulamentul de ordine interioară a DNA „prin aceea că, urmare adresei nr. 2001/C/2017 din 16 august 2018, emisă de domnul Marius Constantin Iacob – procuror şef adjunct al DNA, a participat, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor şi interdicţiilor funcţiei de magistrat, în cauza civilă având ca obiect suspendarea executării Ordinului nr. 301/2017 în calitate de reprezentant al unei persoane fizice, susţinând că a fost mandatată, printr-un înscris sub semnătură privată, de pârâta – procuror şef al DNA”, potrivit sursei citate.


Citește și… Augustin Lazăr candidează pentru un nou mandat de procuror general al României


 

Close
Închide
  Close