Fondatorul rețelei de socializare spune că este important ca rețeaua de socializare să aibă un flux personalizat în care utilizatorii să găsească doar știri publicate de instituțiile de presă.

„Vrem ca aceasta să conțină doar informații de înaltă calitate și de încredere”, a spus Zuckerberg, într-un interviu pe care l-a avut la Berlin cu Mathias Döpfner, CEO al companiei media Axel Springer, cel mai mare publisher din Europa.

„Există o mulțime de oameni care vor mai multe știri”, a completat milionarul american.

Zuckerberg a spus că între 10 și 15% dintre utilizatorii Facebook ar fi interesați de un tab dedicat știrilor.

Decizia anunțată de Zuckerberg are legătură și cu acuzațiile că rețeaua de socializare a permis distribuirea unor materiale de dezinformare.

„Este important pentru mine să ajutăm oamenii să obțină știri demne de încredere și să găsim soluții care să ajute jurnaliștii din întreaga lume să-și facă munca vizibilă”, a spus Zuckerberg.

El spune că se analizează încă modalitatea prin care va putea fi implementată această metodă și că este posibil să colaboreze direct cu instituțiile media.

Zuckerberg a mai spus și că există posibilitatea ca prin crearea acestui flux de știri instituțiile media să aibă o posibilitate mai mare de monetizare a informației și să-i ajute să realizeze mai ușor tranziția spre digitalizare.


Citește și: Fiul lui Liviu Dragnea a renunțat la acțiunile fermei de porci de la Salcia chiar înainte de condamnarea la închisoare a directorului


 

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci