Mergi direct la conținut »
Marș pentru unire la Chișinău. Peste 3.000 de oameni au ieșit în stradă| FOTO&VIDEO Galerie foto
2imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Marș pentru unire la Chișinău. Peste 3.000 de oameni au ieșit în stradă| FOTO&VIDEO

Marș pentru unire la Chișinău. Peste 3.000 de oameni au ieșit în stradă| FOTO&VIDEO

Marș pentru unire la Chișinău, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la Marea Unire din 1918. Peste 3.000 de oameni au ieșit în stradă pentru a cere unirea Republicii Moldova cu România.

Oamenii care au participat la marș au drapelul românesc şi au scandat „Unire”, notează Agerpres.ro.

„Anul 2018 este o ocazie de neratat pentru România. După aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, Bucureștiul trebuie să își stabilească următorul proiect de țară: unirea cu Republica Moldova. Dacă 1918 este anul Marii Uniri, să facem din 2018 anul Marii Reuniri”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, una dintre organizațiile din cadrul Alianței pentru Centenar.

Marșul unirii s-a desfășurat de la monumentul lui Ștefan cel Mare, la clădirea în care Sfatul Țării a votat Unirea și până în Scuarul Europei din Chișinău, potrivit Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

În timpul manifestației, s-au făcut auzite scandări precum „România n-a avut graniță la Prut!”, „Unire!”, „Basarabia e România!”, „Unitate națională!”

Marșul Unirii a fost organizat de asociațiile din Republica Moldova ale Alianței pentru Centenar.

Sursă foto: unimedia.info


Citește și REPORTAJ: Un maghiar a pedalat peste 170 de kilometri din dragoste pentru România: „Contează omenia, nu etnia”|VIDEO/FOTO


 

Close
Închide
  Close