Mergi direct la conținut »
Mărturia unui medic bătut de jandarmi, pe 10 august. Brațul drept al medicului pensionar, plin de răni, după ce a fost bătut de jandarmi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Mărturia unui medic bătut de jandarmi, pe 10 august: „Parcă erau demenţi. Mi-au scos şi dinţii”

De Petre Dobrescu, . Ultimul update Vineri, 17 august 2018, 19:40

Liciniu Miculeanu, un medic pensionat care acum lucrează la o firmă din Bucureşti, s-a prezentat joi, 16 august, la Parchetul Militar, ca să depună plângere împotriva şefilor Jandarmeriei Sebastian Cucoş şi noul interimar, Ionuţ Cătălin Şindile, după intervenţia în forţă din Piaţa Victoriei.

Ad placeholder
Medicul pensionar Liciniu Miculeanu își arată rănile de pe corp după ce a fost bătut de jandarmi

Medicul pensionar Liciniu Miculeanu își arată rănile de pe corp

„Am hematoame, am fost bătut bestial de jandarmi, târât la duba Jandarmeriei. Am ieşit să protestez paşnic în Piaţă şi la un moment dat s-a furat un gard, nişte puşti au furat gardul jandarmilor şi efectiv mă amuzam când trăgeau unii şi alţii de gard, dar rămânând singur, că ceilalţi au fugit, jandarmii m-au spreiat cel puţin doi sau trei, mi-au făcut baie cu spray-uri. Eu am întins mâinile în faţă şi m-au bătut bestial, m-am sprijinit, la un moment dat am simţit scuturile şi după aceea m-au bătut bestial. M-au târât la dubă, în timp ce mă târau la dubă m-au lovit cu picioarele. Leziunile pe corp pe care le am sunt de la picioarele jandarmilor. M-au lovit în zona capului, am primit tomfe în cap în timp ce eram târât”, a declarat Liciniu Miculeanu, citat de epochtimes-romania.com.

Mediul a subliniat că intervenţia jandarmilor din seara de 10 august a fost de „o brutalitate fără seamă”.

„Absolut brutală intervenţia. Parcă erau demenţi… Dar nu le-o iau în nume de rău, din cauză că eu am depus cerere contra şefilor Jandarmeriei, Cucoş şi Şindile. Acei oameni erau responsabili. Jandarmii… i-am cunoscut la Procuratură, unul avea 19 ani, celălalt 20 ani, iar unul 2 zile vechime. Au trimis oameni absolut neinstruiţi, puteau să omoare lumea (…) Am carne vie aici la braţ. Eram cu mâinile sucite la spate în timp ce eram târâit de nişte jandarmi, alţii mă loveau cu tomfele în cap şi cu picioarele. Eram orbit complet, nu mi s-au dat gaze, mie mi s-a făcut baie cu gaze. Uitaţi-vă la faţa mea. Mi s-a dus un rând de piele.. mă descuamez din nou…Uitaţi-vă, am fost lovit la nas de la ochelari. Am depus plângere penală împotriva şefilor Jandarmeriei Cucoş şi Şindile. Aceştia sunt responsabili. Am depus plângere pentru tentativă de omor şi pentru faptul de a trimite jandarmi neinstruiţi în Piaţă contra protestatarilor. Intervenţia jandarmilor a fost de o brutalitate fără seamă, dar în mod normal adevăraţii vinovaţi sunt Liviu Dragnea pe primul loc, şi Carmen Dan. Deci ei au dirijat totul, din cauză că am pus lucrurile cap la cap. Vă asigur, că am şi eu nişte surse, că Liviu Dragnea a dat ordinul clar de aşa-zisă curăţare a Pieţii”, a precizat Liciniu Miculeanu.

Protestatarul a anunţat că va cere daune morale al cărui cuantum nu l-a decis încă, dar se va consulta cu avocatul său.

„Mi-au scos şi dinţii. Aceasta din faţă este o mască. Am noroc că nu am fracturi. Sunt fericit nu am fracturi şi că am starea de spirit pozitivă şi după ce îmi ling rănile voi ieşi din nou la proteste paşnice. Eu nu-mi cer dreptatea în genunchi… Aveam mâna imobilizată. Mi-am scos-o din cauză că nu pot să-mi fac igiena altfel şi nu pot să fac nimic, nu pot să mănânc… Merg acum la spital să mă panseze din nou. Am fost la medico-legal, dar am fost la Floreasca, la spitalul Floreasca. Mai am şi în alte locuri pe corp carne vie… aici pe braţ, am şi în cap”, a afirmat Liciniu Miculeanu.

Și taximetristul care îi ducea turiștii israelieni bătuți de jandarmi a depus plângere la Parchetul Militar: Ne-au bătut și încătușat.

Iată și explicațiile Jandarmeriei pentru turiștii israelieni agresați: ”Unii foloseau taxiurile, pentru a pleca de la protest!”


Citește și: Gazul folosit de Jandarmerie are efecte cancerigene. Explicațiile unui chimist român care a absolvit Universitatea Yale


 

Ad placeholder
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close