Imaginile cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei circulă de două zile pe rețelele de socializare. Robert Mihăilescu, jurnalist HotNews.ro, a reletat că bărbatul respectiv l-a prins de mână, i-a smusl telefonul și a ordonat să fie ridicat.

„Transmiteam LIVE intervenția jandarmilor. Bărbatul în alb m-a prins de mâna și mi-a smuls telefonul. I-am strigat că sunt ziarist și am ridicat mâinile deasupra capului, cu legitimația care se află la gât ridicată în aer. Bărbatul m-a tras în mijlocul jandarmilor cărora le-a spus: ‘Luați-l și pe asta. Unul dintre jandarmi m-a lovit cu pumnul și m-a împins în spatele cordonului în timp ce un al jandarm mi-a mai dat un picior în spate. I-am cerut să îmi dea telefonul înapoi, spunându-le din nou că sunt ziarist. Un jandarm m-a înjurat și m-a lovit cu piciorul. În acest timp, un alt jandarm zdrobea de asfalt telefonul meu”, a relatat Robert Mihăilescu.

Bărbatul în alb apare în mai multe filmări care au fost publicate și distribuite în încercarea de a-l identifica. Acesta a fost surprins și într-o filmare realizată de reporterul Libertatea, în care bărbatul în alb apare în preajma unui jandarm care lovește cu bastonul în față un protestatar cu mâinile ridicate.

În imagini, bărbatul în alb este surprins făcând niște gesturi din care reiese că le-ar da indicații jandarmilor.

Identitatea bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei nu a fost aflată. Însă, pe rețelele de socializare este distribuită o fotografie realizată de Nick Stavre, în care fața acestuia se poate vedea clar.

Pe rețelele de socalizare, oamenii au remarcat asemănarea persoanei din imagine cu colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş.

Jurnaliștii de la HotNews.ro l-au contactat pe purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, pentru a-l întreba dacă cel a coordonat intervenţia Jandarmilor din piaţă și persoana care apare în imagine este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv. Militaru a refuzat să confirme, invocând protecția datelor cu caracter personal.