De Cristian Anton,

Cei 25 de copii români nu sunt nici acum lăsați să iasă din hotel, pentru că nu ar fi în siguranță pe străzi. Deocamdată, azi a fost pace, dar protestele încep, de regulă, după amiază spre seară.   

Nici în momentul de față nu suntem lăsați să ieșim din hotel. Dar dacă chiar dorim să ieșim, o putem face pe propria răspundere. Acum este pace, lumea merge pe stradă, circulă și mașinile, nu este niciun protest momentan. După ora 13 încep, de obicei, protestele. A fost haos!

Andreea Gună:

Sportiva noastră spune că ambasadoarea Monica Mihaela Știrbu i-a vizitat și le-a adus provizii, iar deocamdată nu știu când vor putea pleca din Chile, pentru că 90% din zboruri au fost anulate.

”A venit doamna ambasador pe aici, să ne spună cum stau lucrurile. A fost foarte drăguță, ne-a adus provizii. La hotel ne asigură doar micul dejun, prânzul și cina le plătim. Probabil părinții ne vor mai trimite bani”, ne-a declarat Andreea Gună.

Stăm aici până luni dimineață, când avem avionul. Dar nu știm dacă nu se va anula, doamna ambasador ne-a spus că 90% din zboruri au fost anulate.

Andreea Gună:

Tânăra sportivă a explicat că antrenamentele le fac în hotel, iar vineri ar trebui să participe la prima probă a României.

Antrenamentele le facem aici, pe un teren de tenis de la etajul trei al hotelului. Campionatul a început azi și ține până duminică. Noi avem vineri prima probă.

Andreea Gună:

O să avem autocar care să ne ducă până la sală și înapoi la hotel după terminarea concursului”, a mai spus Andreea.

Andreea: ”Sperăm să plecăm luni”

Copiii speră să poată veni acasă luni, iar între timp vorbesc zilnic cu părinții. Antrenorii îi încurajează, iar ei sunt concentrați doar asupra concursului.

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava
Recomandări

Cum a câștigat o patroană de pensiune un contract de aproape 2 milioane de euro cu Spitalul Județean Suceava

 

„Sperăm să putem pleca luni. Vorbim în fiecare zi cu părinții. Antrenorii ne spun să fim calmi, să ne concentrăm pe concurs, că nu avem timp să ne gândim la prostii. Noi suntem ok, ne concentrăm pe concurs”, a încheiat Andreea.

Lotul României, care cuprinde 25 de copii și doi antrenori, este cazat la Crowne Plaza, un hotel de patru stele, aflat aproape de centrul orașului Santiago de Chile.

Președintele Pinera: ”Țara se află în război”

Pornite de la scumpirea biletelor de metrou, protestele de stradă din Chile s-au întins din capitală în mai multe orașe din țara sud-americană.

Studenților și elevilor li s-au alăturat și alți cetățeni nemulțumiți de sărăcia în creștere.

Președintele Sebastian Pinera a declarat că țara se află în război.

Conform unui comunicat al MAE român, începând de duminică, autoritățile chiliene au interzis circulația persoanelor și autovehiculelor în spațiul public, ca urmare a decretării stării de urgență.

15 persoane au murit și câteva sute au fost rănite în timpul ciocnirilor dintre forțele de ordine și protestatari.

Citeşte şi:

Măsuri sociale în Chile, pentru a opri protestele din ultimele zile. Anunțul făcut de președintele Sebastian Pinera

Starea de urgență, decretată din cauza protestelor violente din Chile. „Suntem în război împotriva unui dușman puternic”

Proteste violente în Chile. Un zgârie-nori a fost incendiat de protestatari

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire
HOROSCOP

Horoscop 3 aprilie 2020. Gemenii au momentul lor de strălucire