MENIU CAUTĂ
16 Iun. 2007 15:32

Masina viitorului

Distribuie

Masina viitorului isi ia combustibilul din mers. Si nu pentru ca se vor inventa niste surse de combustibil portabile inspirate din filmele SF, ci pentru ca intreaga natura va fi folosita pe post de statie de alimentare. Cel putin cu asta se lauda designerii automobilului cunoscut sub numele de Venturi Eclectic care functioneaza cu energie solara si eoliana.


Mica si usoara (cantareste 350 de kilograme), pare mai degraba o masinuta de pe terenul de golf decat un automobil cu care sa iesi in trafic. A fost prezentata la ultima editie a Salonului Auto de la Paris.

Partea cea mai interesanta a automobilului, pe langa aspectul minimalist, e modul in care se alimenteaza. In zilele cu soare, isi incarca bateriile absorbind energie solara.  In cazul in care afara este innorat, Venturi Eclectic foloseste forta vantului. In timpul mersului, vantul patrunde la motor, unde invarte o rotita, generand astfel energie.


Va costa aproximativ 30.000 €


In cazul in care nu e nici soare si nici vant, posesorul masinii poate sa o bage pur si simplu in priza. Bateria incarcata la maximum dureaza pe o distanta de 50 de kilometri si ii permite masinii sa se deplaseze cu pana la 50 km/ora. Viteza maxima creste cu sapte kilometri cand se foloseste si energia solara si cu inca 15 kilometri daca e folosita si forta vantului. Producatorul francez Venturi va scoate pe piata in 2009 o editie limitata de 200 de exemplare de automobile, la un pret de circa 30.000 de euro.


Masina are drept plafon un panou solar care o poate ajuta la propulsie


Designul masinii este pe cat de futurist, pe atat de minimalist. Dispune doar de mecanismele de baza pentru a putea fi condusa. Pasagerii se pot delecta insa cu muzica furnizata de mp3 player-ul instalat sub volan

Comentarii