De Daniel Ionașcu,

Compania de asigurări Allianz a analizat măsurile propuse de către marile state ale lumii.

Italia a anunțat un pachet de măsuri de 25 de miliarde de euro pentru combaterea efectelor coronavirusului, în vreme ce Germania a venit cu un pachet fiscal de 12,4 miliarde. Ulterior, cancelarul german Angela Merkel s-a angajat să facă ”tot ce este necesar” pentru trecerea perioadei.

China a oferit 10,7 miliarde de dolari pentru companiile afectate de epidemie, iar autoritățile locale s-au împrumutat 122 de miliarde de dolari.

În SUA, experții Allianz au identificat un pachet de 8,3 miliarde de dolari, în vreme ce Uniunea Europeană pune la dispoziție un fond de 25 de miliarde de euro.

În Marea Britanie a fost anunțat un pachet de 30 de miliarde de lire sterline, în vreme ce Banca Angliei a redus dobânda-cheie de la 0,5% la 0,25%.

Și Rezerva Federală din SUA a redus dobânda la aproape zero, dar măsura nu a calmat piețele financiare, iar bursele scădeau puternic luni.

Măsuri pregătite de România

În România, ministrul de Finanțe Florin Cîțu a anunțat o linie de credit de 10 miliarde de lei pentru firmele afectate și o amânare a controalelor efectuate de Fisc, plus suspendarea sau amânarea executărilor silite și plata TVA.

Măsurile luate de marile state ale lumii cu scopul de a restarta economiile lor, afectate de coronavirus Sursa: Allianz și Euler Hermes
Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur