Autorităţile au amintit că mulţi tulceni din acest cartier, care formează o comunitate aparte, nu au respectat restricţiile impuse prin ordonanţe militare şi au subliniat faptul că în 148 de case din acest cartier locuiesc peste 10 persoane în fiecare imobil, la unul dintre ele fiind înregistrate 42 de persoane, lucru care duce la creşterea riscului de transmitere a virusului.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Tulcea, materialele igienico-sanitare şi apa provin din depozitul central al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, informează Agerpres.

“Este vorba despre 240 litri de apă plată (40 bidoane x 6 litri), 30 rezervoare pliabile pentru apă, 300 de recipiente de 1 litru de dezinfectant suprafeţe, 50 litri dezinfectant mâini, 1.000 perechi mănuşi de unică folosinţă, 270 bucăţi săpun şi 150 pachete şerveţele umede”, se arată în comunicat.

Materiale igienico-sanitare și alimente pentru persoanele defavorizate din cartierul Bendea, Babadag. Aici locuiesc și 42 de persoane într-un imobil
Produse distribuite de Crucea Roșie România persoanelor defavorizate care locuiesc în cartierul Bendea din orașul Babadag FOTO: Facebook

Produsele şi peste 100 de pachete cu alimente de bază vor fi distribuite miercuri, după ora 11.00, în cadrul unei acţiuni umanitare adresate familiilor nevoiaşe din cartierul Bendea, acţiune coordonată de Primăria Babadag şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, cu sprijinul Comunităţii Musulmane din Babadag.

Aproximativ 2.500 de persoane care locuiesc în cartierul Bendea au intrat, sâmbătă, 18 aprilie, în carantină, după ce un sfert din testele făcute în această zonă au fost pozitive la noul coronavirus.

Ad placeholder

Decizia a fost luată după ce autorităţile au suplimentat forţele de ordine pentru limitarea deplasării locuitorilor de aici, în condiţiile în care în perioada anterioară aproape 900 de persoane s-au întors din străinătate, iar 191 au fost izolate la domiciliu.

Citeşte şi:

Șef al unei mari companii farmaceutice: ”Nu vom avea vaccin contra coronavirusului până la finalul anului viitor”

Scandal la Institutul de Psihiatrie Socola: un asistent și-a filmat pe ascuns colegele în timp ce se schimbau în vestiar

Revolta lucrătorilor din salubritate: „V-ați întrebat vreodată câte boli se fac din cauza acestor munci? Sau la ce vârstă se moare?”

Dezvăluirile lui Giovanni Becali din spatele gratiilor: „La închisoare eram ...
PARTENERI - GSP.RO
Dezvăluirile lui Giovanni Becali din spatele gratiilor: „La închisoare eram ...
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
PARTENERI - PLAYTECH.RO
S-a aflat TOT! De ce a fost ucis Emi Pian. Nu din cauza unei datorii la barbut. Ce s-a întâmplat în Ploiești
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
HOROSCOP
Horoscop 13 august 2020. Capricornii aplică o lovitură gravă unei relații cu cineva din interiorul familiei
RECOMANDĂRI