Mergi direct la conținut »
VIDEO| Povestea băiețelului care a primit doar o bomboană, de Moș Nicolae
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO| Povestea băiețelului care a primit doar o bomboană, de Moș Nicolae

În timp ce, de dimineață, copiii se bucurau când și-au văzut cizmulițele doldora de dulciuri și jucării, Mauro, un băiețel din Rahova, primit doar o bomboană.

De Delia Chilianu,

A sperat, s-a rugat și a așteptat. Dar nu a fost să fie. Surpriza de la Moș Nicolae nu a venit. Mauro, un băiețel de 9 ani din Rahova crescut doar de bunica lui, a găsit de dimineață în ghetuțe doar o bomboană. Femeia i-a cumpărat mai demult bomboanele, dar i-a tot dat din ele și nu a mai avut bani să-i mai cumpere. O mare tristețe s-a așternut pe fața și în sufletul copilului. Spera că va primi un șevalet portabil și un echipament de Jiu-Jitsu. A sperat până în ultimul moment, deși bunica îi explicase de mult timp că Moșul nu are bani să i le cumpere. ”Îmi tot zicea «Mami, spune-i tu moșului să-mi aducă și mie materiale de pictură și echipamentul de jiu- jitsu!». Eu i-am tot spus că Moș Nicolae e mai sărac. Am căutat să-l fac să priceapă, dar e doar un copil și nu înțelege de ce alți copii au și el nu”, povestește Mihaela Ifrim, bunica lui Mauro. Îl crește singură pe nepoțelul ei de pe când el avea doar 8 luni. Mama copilului este plecată în străinătate și rar îl sună, iar tatăl îl vizitează când și când. Bunica are copilul încredințat prin hotărâre judecătorească. Așa a reușit să-l înscrie la grădiniță și la școală. Vrea ca nepotul ei să învețe carte și i-a explicat cât de important este școala pentru viitorul lui.

E talentat la desen și are note bune la școală

Mauro, băiatul crescut de bunică are acasă două pisici

Mauro are două pisici care se țin scai după el. Băiatul le-a adus acasă, după ce le-a salvat dintr-un tufiș unde fuseseră abandonate

Băiatul e foarte talentat la desen și a câștigat multe premii la concursuri de profil, iar la școală are numai note bune. Însă, cu greu se descurcă Mihaela ca Mauro să fie bine îmbrăcat și să aibă toate cele necesare la școală. Multe din haine, ca și ghetuțele, de altfel, i-au rămas mici, dar băiatul le poartă așa. ”Mă gândesc cu groază că e iarnă deja și vor veni facturi mai mari. Îmi este foarte greu. Am momente când simt că nu mai pot face față. Și atunci, Mauro parcă mă simte. De câte ori mă vede tristă, mă ia de gât și îmi spune «Mami, eu te iubesc, o să stau lângă tine, toată viața»”, spune femeia cu lacrimi în ochi. Au o situație financiară foarte grea. Bunica, Mauro și cele două pisici ale lor (cele mai bune prietene ale băiețelului) trăiesc lunar din 520 de lei. Femeia încearcă să facă economie cât poate. Se gândește cu teamă la sărbătoarea Crăciunului, pentru că știe că nici atunci nu va avea bani să-i cumpere lui Mauro cadourile pe care și le dorește. Băiatul i-a scris deja lui Moș Crăciun. Vrea materiale de pictură, un echipament de ju- jitsu, o kendama, dar și un brăduț mic pe care să și-l pună pe birou.

Cei care vor să-l ajute pe Mauro pot scrie un mail la adresa [email protected] sau pot dona bani în conturile deschise la Raiffeisen Bank de Fundația Ringier, precizând la detaliile de plată numele Mauro:

RO29 RZBR 0000 0600 1552 6176- RON

RO02 RZBR 0000 0600 1552 6177- EURO

CITEȘTE ȘI:

Un bărbat fără adăpost și-a cumpărat o casă după ce i-a dat unei tinere ultimii lui 20 de dolari

 

 

 

 

Close
Închide
  Close