,,Nu dorim să fim asociaţi în niciun fel cu Gheorghe Burnei, nu dorim să participăm în niciun fel la activitatea acestuia şi vom face uz de toate mijloacele legale: mutarea în alte secţii, greva, suspendarea contractului de muncă şi chiar demisia” au transmis doctorii semnatari ai scrisorii.

“Până în momentul arestării D-nul Prof Dr. Gheorghe Burnei a condus discreționar secția de ortopedie. A impus cu autoritate efectuarea anumitor intervenții chirurgicale inutile (așa-zise tehnici originale ale domniei sale) nelăsând dreptul celorlalți medici de a opta pentru tratamentul chirurgical optim adecvat propriilor pacienți”, reclamă medicii de la Ortopedie.

Astfel, semnatarii scrisorii declară că resursele de care dispunea secţia au fost folosite, aproape în integralitate, pentru pacienţii acestuia.

Medicii au vorbit și despre malpraxis. Ei au arătat că Burnei a impus efectuarea unor intervenţii chirurgicale pe care ei le numesc ,,inutile” şi ,,aşa-zise tehnici originale” ale profesorului. În plus, medicii nu aveau dreptul să aleagă tratamentul chirurgical optim adecvat pentru pacienţii pe care îi aveau în grijă. Aveau în schimb parte de o atmosferă de timorare şi injurii din partea lui Burnei.

În scrisoare se mai arată că pacienţii trataţi iniţial de Gheorghe Burnei au fost preluaţi de medicii secţiei, iar pentru unii a fost nevoie să fie efectuate noi intervenţii.

,,Faptele de corupţie pentru care este trimis în judecată contravin eticii şi deontologiei medicale. Considerăm că statutul de medic şi mai ales de profesor impun o înaltă ţinută morală, iar faptele de corupţie contravin grav principiilor enunţate”, mai scriu medicii.

Războiul se învață din cărți, nu de la știri. Ce scriau Camil Petrescu, George Topârceanu și alții despre abatorul uman
Recomandări
Războiul se învață din cărți, nu de la știri. Ce scriau Camil Petrescu, George Topârceanu și alții despre abatorul uman

Tribunalul București i-a ridicat interdicția de a profesa într-un spital de stat, dar decizia nu este definitivă. Gheorghe Bunei a declarat, după ce a aflat această decizie, că nu a cerut niciodată bani de la pacienți și că ori de câte ori i s-au oferit, a refuzat. Referitor la perioada în care a avut interdicție să profeseze, chirgurgul a spus că „a fost un coșmar” și că ortopedia este viața lui.

„Nu am condiționat niciodată actul medical. Am refuzat constant ceea ce toți pacienții și rudele acestora oferă în toate spitalele din țară. Dacă aceștia au lăsat bani, din proprie inițiativă, deseori și fără știrea mea, i-am folosit pentru a cumpără mâncare pentru cadrele medicale, care stăteau alături de mine în operații, peste program. În mod normal eu trebuia să fiu activ de la 8 la 13, în fiecare zi… pe când eu eram zilnic prezent la spital de la 6-7 dimineață până la puțin oră 17:00, deseori până la miezul nopții. Trebuia să fac în jur de 15 consultații și 1-2 operații pe săptămână, iar eu îmi făceam normă lunea. Nu am făcut medicină pentru bani și nu am cerut niciodată nimic de la nimeni. Ortopedia este viață mea! Ultimele 8 luni au fost un coșmar… pentru că totul este ireal de nedrept. Însă, chiar și în aceste momente de grea încercare, să știți că nu regret decizia de a rămâne în țara mea și de a-mi aduce contribuția salvând mii de copii și aducând economii de milioane de euro Casei de Asigurări de Sănătate și românilor operați, care altfel ar fi trebuit să plătească o parte din costurile cu spitalele din străinătate. Decizia de vineri a Tribunalului este o prima dovadă că adevărul iese la iveală și am încredere că mi se va face dreptate atât mie, cât și tuturor doctorilor sau asistentelor, care pot fi acuzați în orice moment de luare de mită”, a spus Gheorghe Burnei.

Burnei este judecat pentru că ar fi luat mită de 22 de ori, în opt luni, cea mai mare șpagă fiind de 18.000 de lei, sub formă de donație.

Judecătorul de la Tribunalul București a decis ca medicul Gheorghe Burnei să fie judecat în continuare sub control judiciar, dar i-a admis cererea de ridicare a interdicției de a profesa într-un spital de stat, inclusiv la Spitalul ”Marie Curie”, unde lucra înainte de a fi pus sub acuzare pentru luare de mită.

Decizia poate fi contestată de procurori la Curtea de Apel București, care va hotărî definitiv dacă Gheorghe Burnei se poate întoarce să opereze într-un spital de stat, în prezent el având dreptul să practice meseria doar într-un spital privat.


VIDEO/ Atenție, părinți! Traficanții de stupefiante folosesc jocuri și chat-uri ca momeală pentru puști. Internetul, piața ascunsă a dealerilor de droguri