Mergi direct la conținut »
Mergi la Moaștele Sfântului Dumitru? Ai grijă la falșii preoți și călugări Galerie foto
3imagini
Ştiri Libertatea > Ştiri > Mergi la Moaștele Sfântului Dumitru? Ai grijă la falșii preoți și călugări

Mergi la Moaștele Sfântului Dumitru? Ai grijă la falșii preoți și călugări

Pe durata manifestărilor religioase organizate de Patriarhia Română cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, sute de polițiști locali și jandarmi asigură ordinea publică. Dacă plănuiești să mergi să te rogi la moaște, ai grijă la falșii preoți și călugări.

De Delia Chilianu,

Astfel, de astăzi până duminică, efective ale Poliției Locale București, alături de Jandarmeria București și Poliția Capitalei, vor acționa pentru asigurarea și menținerea ordinii publice și fluidizarea traficului în zona Dealului Mitropoliei, acolo unde va avea loc pelerinajul credincioșilor.
Având în vedere numărul mare de pelerini care este așteptat să participe la manifestările religioase organizate de Patriarhia Romană, Poliția Locală a Municipiului București (PLMB) atrage atenția asupra apariției în rândul enoriașilor a unor persoane care, îmbrăcate în veștminte preoțești, vor dori să obțină, în numele Bisericii, diverse sume de bani.

Achiziționați obiecte de cult doar din zonele autorizate

”Îi sfătuim pe credincioși să nu achiziționeze obiecte de cult din alte zone decât cele autorizate, să nu cumpere produse alimentare de la vanzători ambulanți neautorizați și să nu ofere bani cerșetorilor”, spune Răzvan Popa, purtător de cuvânt al Poliției Locale a Municipiului București. Zona în care se va desfășura pelerinajul va fi supravegheată atât de patrulele agenților cât și prin sistemul de monitorizare video al P.L.M.B., în timp ce fluidizarea traficului va fi asigurată de agenții Serviciului Circulație Rutieră.

Pe 26 octombrie îl prăzuim pe Sfântul Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, sărbătoare de care sunt legate o serie de tradiții și superstiții , iar pe 27 octombrie îl prăznuim pe Sfântul Dimitrie cel nou, ocrotitorul Bucureștiului. Se spune că rugăciunea către Sfântul Dumitru face minuni.

Close
Închide
  Close