Mergi direct la conținut »
Mesaj de pace între Israel și Palestina, pe scena Eurovision din Tel Aviv. Publicul a huiduit
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesaj de pace între Israel și Palestina, pe scena Eurovision din Tel Aviv. Publicul a huiduit

Mesaj de pace între Israel și Palestina, pe scena Eurovision din Tel Aviv. Publicul a huiduit

Concursul Eurovision găzduit în 2019 de către Israel a avut momente extrem de tensionate atunci când artiștii au transmis publicului și autorității un mesaj politic. De pe scenă a venit un apel la pace și de încetare a eternului conflict între Israel și Palestina. Madonna a lipit în ultimul moment înainte de prestația de pe scenă steagurile Israelului și Palestinei pe spatele dansatorilor ei, iar reprezentații Islandei au afișat în tribune steagul Palestinei. Publicul nu a primit bine momentele, huiduind intens.

De Mihai Niculescu,

Madona și rapperul Quavo au interpretat pe scenă piesa „Future- Viitor”- iar artista a transmis un mesaj de pace în regiunea frământată de zeci de ani de războaie. „Nu toți ajung în viitor/Nu toți învață din trecut” sunt versuri care fac parte din refrenul piesei, iar în acel moment dansatorii s-au întors cu spatele la scenă, observându-se pe costumele lor steagurile Israelului și Palestinei, unul lângă altul, în timp ce artiștii urcau pe treptele scenei îmbrățișați, relatează The Guardian.

Același mesaj a fost transmis și de trupa care a reprezentat Islanda în concurs. În marea finală, Hatari au interpretat o piesă punk-rock, purtând costume de piele din curelușe. Momentul cu adevărat controversat a avut însă loc atunci când s-a afișat punctajul obținut pe tabela de marcaj. Membrii trupei au fost surprinși în cadru afișând, din tribune, steagul Palestinei. Publicul a început să huiduie iar valurile de protest au durat zeci de secunde.


Citește și: Presa americană: Interzicerea avorturilor va transforma SUA în „România comunistă”. Medic român: „Pentru o femeie, orice contact sexual însemna doar panică și durere”


 

Close
Închide
  Close