Mergi direct la conținut »
Recital cu mesaj politic în finala Eurovision 2019. Gestul făcut de dansatorii Madonnei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Recital cu mesaj politic în finala Eurovision 2019. Gestul făcut de dansatorii Madonnei

Recital cu mesaj politic în finala Eurovision 2019. Gestul făcut de dansatorii Madonnei

Finala concursului muzical Eurovision a avut loc sâmbătă seara, la Tel Aviv. Apariția Madonnei pe scenă a stârnit un val de reacții, după ce doi dintre dansatorii săi au afișat steagurile palestinian şi israelian, ca un apel la unitate.

26 de țări s-au luptat pentru trofeu, însă acesta i-a revenit lui Dunccan Laurence din Olanda. România a ratat calificarea în finală, pentru al doilea an consecutiv, însă românii au participat prin vot la alegerea piesei câștigătoare.

În urma voturilor acordate de juriile din fiecare țară, Suedia conducea clasamentul, urmată îndeaproape de Macedonia de Nord. Au urmat însă punctele obținute în urma votului publicului. Ilinca Băcilă, fostă concurentă la Eurovision, a intrat în direct de la București pentru a anunța rezultatele din România, iar cele 12 puncte ale juriului au mers în Australia.

În cadrul finalei Eurovision 2019, Madonna a susţinut un recital cu hitul ei din 1989 „Like A Prayer” şi o piesă în premieră mondială, „Future”, interpretată alături de rapperul american Quavo. Noua piesă este un single de pe viitorul album al Madonnei, „Madame X”, care va fi lansat pe 14 iunie.

La un moment dat, doi dintre dansatorii Madonnei, care purtau pe spatele costumelor, steagurile israelian și palestinian, acesta fiind un apel la unitate. Reprezentanții Islandei, membrii grupului Hatari, au afișat stegulețe palestiniene în momentul în care au fost anunțate rezultatele votului.

Citește și

Ce filme și seriale vedem pe Netflix în luna mai: căței filozofi, bătrâni care întineresc și prostituate îndrăgostite

Close
Închide
  Close