Mergi direct la conținut »
Mesajele scrise de români în cartea de condoleanțe a Reginei-Mamă Elena:
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajele scrise de români în cartea de condoleanțe a Reginei-Mamă Elena: "Lumina Majestății Sale va rămâne veșnic aprinsă în inimele noastre"

Mesajele scrise de români în cartea de condoleanțe a Reginei-Mamă Elena: „Lumina Majestății Sale va rămâne veșnic aprinsă în inimele noastre”

Românii au lăsat mesaje emoționante în memoria Reginei-Mamă Elena, în cartea de condoleanțe deschisă la Palatul Elisabeta, acolo unde a ajuns vineri, pentru scurt timp, sicriul cu rămășițele pamântești ale mamei Regelui Mihai I.

De Andreea Radu,

Osemintele Reginei mamă Elena au fost repatriate vineri, pentru ca aceasta să fie reînhumată sâmbătă la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I.

Convoiul funerar a ajuns astăzi și la Palatul Elisabeta, în Sala Regilor, acolo unde au avut loc o slujbă scurtă și un moment reculegere al familiei Regale la catafalcul Reginei-Mamă Elena.

În cartea de condoleanțe, personalități ale vieții publice, dar și oameni simpli au scris mesaje emoționante în care și-au exprimat dragostea și recunoștința față mama Regelui Mihai I. Iată câteva dintre mesaje:

„Un gând pios pentru Regina Mamă Elena – model moral și spiritual al Măritului nostru Rege Mihai I al României”,  a fost mesajul unui profesor scris în cartea de condoleanțe a Reginei-Mamă Elena.

“Recunoștință veșnică purtăm Reginei Mamă Elena, cea Dreaptă între Popoare, cea care a fost echilibrul și stânca Regelui nostru Mihai, far călăuzitor Bunei noastre Regine Margareta! Lumina Majestății Sale va rămâne veșnic aprinsă în inimele noastre”, a scris o femeie în aceeași carte.

Foto Libertatea / Angelescu Dumitru

„Pentru noi, femeile militar, Regina Elena a fost și va rămâne simbolul perfect al unei MAME devotate și una dintre reginele iubite și respectate ale României.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Ne bucurăm că se reîntoarce în țara pe care a fost nevoită să o părăsească și că se va odihni lângă cel căruia i-a dat viață și a fost alături la bine și la greu. Dumnezeu să o odihnească!”, a scris Președintele Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și Retragere.

Foto Libertatea / Angelescu Dumitru

Patriarhul Daniel, însoțit de un sobor de preoți, a spus o rugăciune în memoria Reginei-Mamă Elena. Apoi, el a semnat în cartea de condoleanțe.

Foto Libertatea / Angelescu Dumitru

„Doamne Iisuse Hristoase, odihnește sufletul Reginei ELENA a României împreună cu drepții în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi! Veșnica ei pomenire din neam în neam”, a scris Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în cartea de condoleanțe.

Close
Închide
  Close