Mergi direct la conținut »
Regina-Mamă Elena, alături de fiul ei, regele Mihai. Sicriul cu rămășițele pământești a ajuns la Curtea de Argeș
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Regina-Mamă Elena, alături de fiul ei, regele Mihai. Sicriul cu rămășițele pământești a ajuns la Curtea de Argeș

Regina-Mamă Elena, alături de fiul ei, regele Mihai. Sicriul cu rămășițele pământești a ajuns la Curtea de Argeș

Rămăşiţele pământeşti ale Reginei mamă Elena au fost repatriate vineri, pentru ca aceasta să fie reînhumată sâmbătă la Curtea de Argeş, alături de fiul ei, Regele Mihai I.

De Andreea Radu,

UPDATE 16:00: Regina Mamă, alături de fiul său. Cortegiul funerar cu sicriul Reginei-Mamă Elena a ajuns la Catedrala Episcopală și Regală din Curtea de Argeș.

Urmăriți imagini live cu ceremonia:


UPDATE 12:45: Cortegiul funerar a plecat de la Palatul Elisabeta și se deplasează spre Curtea de Argeș. Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală şi Regală.

UPDATE 12:30: La Palatul Elisabeta va avea loc o scurtă slujbă religioasă.
Patriarhul Daniel a semnat în cartea de condoleanțe.

UPDATE 12:00: Sicriul cu rămăşiţele pământeşti ale Reginei mamă Elena a ajuns la Palatul Elisabeta.

Familia Regală a intrat în Sala Regilor și ține un moment de reculegere la catafalcul Reginei-Mamă Elena.

UPDATE: 11:40: Ceremonialul militar şi religios de pe Aeroportul Otopeni, la care au participat Majestatea Sa Margareta şi membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România, s-a încheiat.

În acest moment, convoiului de mașini se deplasează spre Palatul Elisabeta, unde va ajunge la ora 12:00.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

UPDATE 11:00: Avionul cu rămășițele pământești ale Reginei Elena a aterizat pe Aeroportul Otopeni.

UPDATE: Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj cu ocazia repatrierii osemintelor Reginei mamă Elena. Președintele României a spus că „apreciază demersul Casei Regale de a repatria osemintele Reginei-Mamă Elena a României ca fiind un act de dreptate istorică, un gest de recuperare identitară și de patriotism civic”.

UPDATE: Pe Aeroportul Otopeni au început de la primele ore ale zilei de vineri pregătirile pentru sosirea sicriului cu rămășițele Reginei mamă Elena.

Familia Regală a anunțat, astăzi că la ora 7 (ora României), de la Aeroportul Geneva a decolat avionul militar „Spartan”, aparținând Forțelor Aeriene Române.

„Aeronava aduce din Elveția în România sicriul cu osemintele Reginei-Mamă Elena. În prezența secretarului de Stat Victor Opaschi, a IPS Mitropolitului Iosif, a dlui Ioan Luca Vlad (Consiliul Regal) și a doamnei Constanța Iorga (Casa Majestății Sale), sicriul drapat cu stindardul Reginei-Mamă a fost urcat la bord cu onoruri militare”, a anunțat Familia Regală a României, pe Facebook.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Iată programul funeraliilor Reginei Elena, în detaliu.

Sicriul cu rămășițele Reginei-Mamă Elena va ajunge ora 11:00 pe Aeroportul Internaţional Otopeni.

La aeroport va avea loc un ceremonial militar şi religios, la care vor fi prezenţi Majestatea Sa Margareta şi membri ai Familiei Regale, reprezentanţi ai instituţiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic şi ai altor confesiuni şi religii din România. Publicul nu va avea acces la ceremonie, informează un comunicat al Biroului de Presă al Majestăţii Sale Custodelui Coroanei.

Sicriul va fi depus, între orele 12.00 – 12.45, în Sala Regilor din Palatul Elisabeta din Bucureşti, apoi cortegiul funerar se va deplasa de la Palatul Elisabeta la Curtea de Argeş. Publicul va avea acces în fața Palatului Elisabeta.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală şi Regală vineri, 18 octombrie 2019, la ora 16.45.

Sâmbătă, la ora 12.00, va fi oficiată slujba de înmormântare, în Catedrala istorică Arhiepiscopală şi Regală, iar la ora 13.00 va avea loc ceremonia de înhumare la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

Programul complet al repatrierii Reginei-mamă Elena a fost publicat pe site-ul Familiei Regale a României.

Joi, Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj cu ocazia repatrierii Reginei-mamă Elena.

Rămășițele Reginei Elena sunt aduse în România la 71 de ani de la plecarea în exil şi la 37 de ani de la decesul ei.

Regina-mamă Elena fost sora Regilor George al II-lea, Alexandru şi Pavlos ai Greciei. S-a căsătorit la Atena, la 10 martie 1921, cu Principele Moştenitor Carol, de care a divorţat la 21 iunie 1928. În 1940 a devenit regina-mamă a României. Ea murit în ziua de 28 noiembrie 1982, la Lausanne. Spre deosebire de Regele Mihai I, Regina Elena nu a şi-a mai revăzut niciodată ţara.

Fotografie principala: Inquam Photos / George Calin 

Close
Închide
  Close