Mergi direct la conținut »
Mesajul Casei Albe pentru Miguel Diaz-Canel după preluarea președinției Cubei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Mesajul Casei Albe pentru Miguel Diaz-Canel după preluarea președinției Cubei

Mesajul Casei Albe pentru Miguel Diaz-Canel după preluarea președinției Cubei

Mesajul Casei Albe pentru Miguel Diaz-Canel după preluarea președinției Cubei vorbește despre faptul că populația din insula comunistă nu a avut posibilitatea de a-și alege conducerea democratic, prin vot, și îi cere noului președinte să pună capăt represiunii din țară, citează Agerpres.

Purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert, a transmis că „Noul preşedinte ar trebui să ia măsuri concrete pentru a îmbunătăţi viaţa poporului cubanez, a respecta drepturile omului, a pune capăt represiunii şi a permite libertăţi politice şi economice mai mari”.

Aceasta a adăugat că Statele Unite sunt dezamăgite de faptul că nu au fost organizate alegeri libere prin care poporul să poată să-și exprime prin vot opțiunea privind noua conducere a țării. ”Suntem dezamăgiţi de faptul că guvernul cubanez a ales să reducă la tăcere vocile independente şi să menţină monopolul represiv al puterii în loc să permită poporului să aibă o opţiune reală prin alegeri libere, juste şi disputate. Cetăţenii cubanezi nu au avut puterea reală de influenţa rezultatul acestui proces de tranziţie nedemocratică”, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane.

Parlamentul Cubei l-a ales pe Miguel Diaz-Canel în funcția de președinte al țării insulare. Canel l-a înlocuit pe Raul Castro, iar alegerea sa reprezintă un nou capitol pentru Cuba, anunță CNN.

Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez – actualul vicepreședinte și mâna dreaptă a lui Raul Castro – nu este doar primul președinte din afara familiei revoluționare, dar și primul șef de stat născut după revoluția socialistă de pe insulă.


Citește și: VIDEO / Cel mai mare videochat de băieți din Europa este la București. Cum arată băieții și câți bani câștigă


Close
Închide
  Close