MENIU CAUTĂ

Mesajul lui Dodon pentru Putin după victorie: Rusia în frunte cu Putin a devenit simbolul speranţei pentru toate popoarele

Distribuie

Igor Dodon a fost printre primii președinți care s-au grăbit să-l felicite pe Vladimir Putin pentru victoria înregistrată la alegerile prezidențiale de duminică. Președintele Republicii Moldova l-a felicitat pe Putin printr-o postare scrisă în rusă pe contul său de Facebook.

”Îl felicit din tot sufletul pe Vladimir Vladimirovici Putin cu victoria fermă în alegerile prezidenţiale. Ca preşedinte al statului independent Republica Moldova, vreau să declar cu toată responsabilitatea: o Rusie puternică e necesară nu doar ruşilor. Astăzi, Rusia în frunte cu Putin a devenit simbolul speranţei pentru toate popoarele care militează pentru stabilitate în toate regiunile lunii, pentru o politică suverană internă şi externă, pentru valorile tradiţionale”, a scris Dodon pe Facebook, potivit Agora.md.

Vladimir Putin a fost ”un mare prieten al Republicii Moldova”. În acest sens, Dodon amintește în acest sens de deschiderea pieţei ruse pentru întreprinderile moldoveneşti și amnistierea migraţională.

Vladimir Putin a fost reales cu peste 76% din voturi și va conduce Rusia pentru următorii șase ani, fiind unul dintre cei mai longevivi lideri ai Rusiei. Cel de-al patrulea mandat al lui Vladimir Putin ar trebui să fie ultimul, acesta promiţând să nu modifice Constituţia pentru a putea candida din nou după 2024. Prin urmare, experţi estimează că următorii şase ani vor fi dedicaţi pregătirii unui succesor.


Citește și: FOTOREPORTAJ | #salvatipipera, între ALB și NEGRU


Citește mai multe despre igor dodon și Vladimir Putin pe Libertatea.

Comentarii