Mergi direct la conținut »
Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Florii și Paștele Catolic
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Florii și Paștele Catolic

Mesajul președintelui Klaus Iohannis de Florii și Paștele Catolic

În Duminica Floriilor, președintele Klaus Iohaniis a postat un mesaj pe contul de socializare, în care le-a urat , tuturor credincioșilor care sărbătoresc astăzi Paștele, Hristos a Înviat!

„Cristos a Înviat! Pace, speranță și armonie tuturor credincioșilor care sărbătoresc astăzi Paștele! Celor care își serbează onomastica în Duminica Floriilor, le urez „La mulți ani!” și multe bucurii, alături de cei dragi!”, a scris președintele pe contul de socializare.

Și premierului Viorica Dăncilă a transmis un mesaj în Duminica Floriilor. „Le urez sănătate, linişte şi fericire alături de familie, tuturor celor care împărtășesc astăzi bucuria Învierii Domnului. Sărbători luminate și binecuvântate”.

Catolicii din întreaga lume marchează duminică Învierea Domnului, cu o săptămână mai devreme decât Paștele ortodox. În bisericile romano-catolice s-a oficiat, sâmbătă seară, Vigilia pascală, slujba care celebrează ieşirea lui Iisus Hristos din mormânt. În Sâmbăta Sfântă, Biserica meditează în tăcere şi rugăciune pătimirea şi moartea lui Cristos şi nu celebrează în cursul zilei nicio acţiune liturgică. În schimb, noaptea are loc celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale. Prin celebrarea din această Noapte Sfântă se exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat din morţi.

Citește și

Pe urmele tatălui. Leo Iorga jr s-a lansat ca solist, în timp ce Leo Iorga senior e la tratament în Germania

Close
Închide
  Close