Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Măsura luată de Metrorex, după ce s-a constatat că Terminalul Multimodal Străulești stă mai mult gol

Măsura luată de Metrorex, după ce s-a constatat că Terminalul Multimodal Străulești stă mai mult gol

Metrorex informează că, începând cu data de 4 februarie 2019, va reduce la jumătate tariful pentru parcarea în Terminalul Multimodal de la Străulești. Astfel, o oră va costa doar de 50 de bani/mașină, față de 1 leu/mașină, cât este acum.

De Dragoș Tănase,

Decizia a fost luată de către conducerea executivă și cea administrativă a societății, după ce s-a constatat gradul scăzut de ocupare a parcării, de la darea în exploatare și până în prezent.

Terminalul multimodal, inaugurat pe 12 noiembrie 2018, odată cu depoul din zonă, după o investiţie de peste 360 de milioane de lei, are un regim de înălțime P+3 etaje și are în alcătuirea sa un parcaj pentru 660 de autovehicule

De asemenea, există și o sală de așteptare pentru călătorii transportului public orășenesc şi interurban, terminalul fiind dotat cu lifturi de acces în parcajul suprateran precum şi cu acces direct către staţia de metrou Străuleşti, prin intermediul unei galerii subterane dotate cu trotuare mobile şi luminatoare ce oferă lumină naturală.

Sistemul park&ride are ca scop reducerea congestiei traficului urban și furnizarea mai multor modalități de transport pentru publicul călător, respectiv: metroul, transportul urban de suprafață, transportul preorășenesc și asigurarea condițiilor de parcare pentru transportul cu autoturismul personal.

FOTO – VLAD CHIREA


Citește și… România, arătată cu degetul pentru nivelul corupţiei. Puterea contestă un raport internaţional. Florin Iordache: „M-am săturat de experţi”


 

Close
Închide
  Close