Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO / Metrorex a deschis terminalul multimodal de la Străulești. Ce tarife li se vor percepe șoferilor

GALERIE FOTO / Metrorex a deschis terminalul multimodal de la Străulești. Ce tarife li se vor percepe șoferilor

Metrorex a deschis luni, 12 noiembrie, primul terminal multimodal din Bucureşti, situat în zona Străulești, la capătul liniei Magistralei 4 de metrou, care face legătură cu Gara de Nord, prin cartierul Bucureștii Noi. Investiţia a costat 160 de milioane de lei, fără TVA, și a fost finanţată din bugetul de stat.

Terminalul multimodal Străuleşti are un spaţiu de parcare pentru 660 de autovehicule şi o sală de aşteptare pentru călătorii transportului public. Află ce tarife li se vor percepe șoferilor.

Foto: Vlad Chirea

Odată cu parcarea, a fost pus în funcțiune și depoul cu o suprafață de 11.000 mp și 13 linii de garare și reparații. De asemenea, au fost amenajate spaţii verzi adiacente drumurilor de acces, dar şi un teren de sport.

Park & Ride-ul de la Străulești, unica parcare de acest tip din București, facilitează accesul călătorilor la diferite moduri de transport: metroul, autoturism sau transportul în comun de suprafață pe liniile din Capitală sau din afara acesteia, potrivit unui comunicat al Metrorex.

Recent, s-a făcut un nou pas și pentru construirea metroului spre Otopeni (Magistrala 6 – M6), după ce Ministerul Transporturilor a oferit lămuririle cerute de CE și retransmite cererea de finanţare a proiectului.

Între timp, angajații de la metrou amenințau cu o grevă, care a fost amânată. Discuțiile dintre Metrorex și sindicaliști continuă astăzi.

1.600 de euro câştigă, în medie, un angajat Metrorex. Salariații de la metrou amenință că opresc circulația în subteran, pentru salarii mai mari cu 42%.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Citește și… VIDEO/ Vesta cu semnalizare pentru bicicliști, invenție românească. Luca Știrbăț, un tânăr de 19 ani, vrea să reducă accidentele pe două roți


 

Close
Închide
  Close