06 Ian. 2017 16:12 , de paul.barbu

Microîntreprinderile ar putea avea cotă de impozitare de 1%

Distribuie

Guvernul ar putea aproba astăzi, în şedinţa de Guvern, o cotă de impozitare de 1% pentru microîntreprinderile cu venituri de până la 500.000 de euro şi cel puţin un salariat, potrivit preşedintelui executiv al Asociaţiei Naţionale a Exportatorilor şi Importatorilor din România (ANEIR), Mihai Ionescu.

„Astăzi s-au aprobat (în cadrul întâlnirii de la Ministerul Finanţelor pe tema modificării Codului Fiscal – n. r.) două măsuri economice binevenite, în sensul că se va scuti de impozit toată activitatea de cercetare-inovare, iar microîntreprinderile de până la 500.000 de euro dacă au cel puţin un salariat vor avea o cotă de impozitare de 1%” a declarat acesta, citat de Agerpres.

Potrivit lui, măsurile sunt bune, numai că sunt insuficiente. „Dacă e să luăm în calcul doar efectele salariului minim pe economie, această creştere de 200 de lei, care înseamnă pentru angajator un efort suplimentar de 300 de lei – pentru că pe lângă cei 200 care intră în salariul angajatului este vorba de încă 100 de lei sarcina angajatorului către bugetul de stat, aceşti 300 de lei care vor intra în preţul de cost al produsului realizat – riscă să devină necompetitive o serie de ramuri cu pondere importantă la export, industria uşoară, alimentară şi alte industrii prelucrătoare”, a spus Ionescu.

Tot pentru acest impozit „pe veniturile microîntreprinderilor” se prevede modificarea uneia dintre condiţiile ce trebuie îndeplinită de persoanele juridice române pentru încadrarea în definiţia microîntreprinderii în sensul majorării limitei veniturilor realizate la data de 31 decembrie a anului fiscal precedent de la 100.000 euro la 500.000 euro.

 

Comentarii
← Inchide