De Daniel Ionașcu,

Numit Surface Duo acesta nu este pliabil în sensul în care este pliabil Samsung Fold. În esență, Surface Duo are două ecrane separate, legate între ele, pe când la Samsung ecranul său interior se poate ”împături”.

Surface Duo este proiectat cu productivitatea în minte. Chiar dacă nu rulează Windows, acesta se integrează foarte bine cu sistemul de operare al Microsoft datorită serviciilor oferite de compania americană.

Anterior, presa de specialitate a scris că Microsoft intenționează să lanseze un Surface Phone. Zvonurile arătau că acesta ar fi urmat să fie lansat în 2016, dar acest lucru nu s-a întâmplat. La acel moment ar fi trebuit să ruleze Windows Phone 10.

Însă acest sistem de operare pentru mobile a sucombat, neavând succes printre consumatori.

Microsoft achiziționase divizia de smartphone-uri a Nokia în anul 2013, dar vânzările acesteia au tot scăzut.

Ulterior, Microsoft a închis divizia, iar smartphone-urile Nokia și-au făcut din nou apariția pe piață, de data asta cu Android. Acestea sunt produse însă de altă companie, respecti HMD Global, din Finlanda.

Acum Microsoft revine în luptă.

Motivul întârzierii este ca dezvoltatorii de aplicații să poată adapta programele lor la cele două ecrane ale dispozitivului.

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”
Recomandări

„Isterici și paranoici”. Jignirile unui director de spital din Cluj la adresa medicilor care vor echipament de protecție: „Acum vor să fie cosmonauți”

 

Surface Pro 7 vine cu cele mai noi procesoare Intel

La același eveniment, Microsoft a mai anunțat și noi versiuni ale tabletelor Surface Pro 7.

Acestea vin cu porturi USB-C și procesoare Intel de cea mai nouă generație. Ecranul este tot de 12,3 inchi, iar tastatura atașabilă și stylus-ul sunt în continuare accesorii esențiale.

Procesoarele folosite sunt Intel Core i3, i5 și i7, iar pentru memoria RAM există variante de 4 GB, 8 GB sau 16 GB.

Modelul de bază pornește de la 128 GB pentru stocare și se poate ajunge la 1 TB de stocare SSD.

Gadgeturile vor fi disponibile din 22 octombrie, iar prețul pornește de la 750 de dolari.

Tastatura costă între 130 (varianta neagră) și 160 de dolari (varianta Alcantara), iar stylus-ul Slim Pen costă alți 145 de dolari.

Surface Pro X, o tabletă Windows cu procesor Qualcomm

Pe lângă Surface Pro 7, Microsoft a venit cu încă o surpriză: tableta Surface Pro X.

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit
Recomandări

”Suntem pregătiți”, spune Klaus Iohannis. Rezultatul licitației pentru 1,6 milioane de măști, derulată marți, trebuia anunțat imediat, dar s-a împotmolit

 

Aceasta include un ecran de 13 inchi într-un corp de 12,3 inchi, este foarte subțire și poate avea conectivitate 4G.

Marea sa surpriză o constituie faptul că folosește procesoare Qualcomm.

Cipurile Qualcomm sunt folosite în cele mai puternice smartphone-uri actuale.

Tableta vine tot cu Windows, dar Microsoft a făcut ca cipurile de mobil să poată deschide softurile clasice de calculator.

Ținta pentru acest dispozitiv o contituie iPad Pro de la Apple. Dacă iPad Pro are foarte multe aplicații disponibile în App Store, Surface Pro X are avantajul de a putea rula programele clasice de Windows.

Aceasta va costa 999 de dolari în modelul de bază și va fi disponibilă din 5 noiembrie.

Surface Laptop 3 are acum două variante și procesoare AMD

Un alt anunț al Microsoft este lansarea unei noi generații a Surface Laptop.

Acesta vine acum în două variante, una de 13 inchi și alta de 15 inchi. Cea de 13 inchi vine cu procesoare Intel Core i5 și i7, în vreme ce varianta de 15 inchi va avea procesoare AMD Ryzen 5 și Ryzen 7.

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro
Recomandări

TOLO: ”Nu-ți pasă că pierim?!” Cum s-au întâlnit băiatul de pe cal, din Iași, și bătrânul fără un plămân, din Piața San Pietro

 

Apariția AMD în gamă este surprinzătoare deoarece ”silicoanele” companiei nu prea au succes în domeniul laptopurilor.

Au performanțe bune, însă, în lumea calculatoarelor desktop, fiind și ieftine.

Microsoft a explicat că a ales AMD pentru ca laptopurile sale să aibă parte de o grafică bună. AMD integrează grafică Radeon Vega pe cipurile sale, fiind mult mai performante decât soluțiile oferite de Intel.

Surface Laptop 3 va fi disponibil tot din 22 octombrie. Prețul pornește de la 999 de dolari pentru modelul de 13 inchi și de la 1.199 pentru cel de 15 inchi.

Căști Surface Earbuds

În fine, Microsoft a mai prezentat și o pereche de căști wireless.

Numite Surface Earbuds, acestea se introdus în ureche și vin să completeze căștile Surface Headphone, lansate anul trecut, și care vin peste ureche.

Surface Earbuds promit o autonomie a bateriei de 24 de ore și au o cutie care le încarcă wireless. De asemenea, au suprafețe sensibile la atingeri, prin care acestea pot fi controlate.

Costă 249 de dolari.

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine
HOROSCOP

Horoscop 29 martie 2020. Fecioarele sunt preocupate de imagine