De Dragoș Tănase,

UPDATE ora 14:12: Vești proaste în cazul stării de sănătate a lui Mihai Constantinescu. Surse medicale au declarat pentru Libertatea că artistul ar în moarte cerebrală, după ce a suferit două stopuri cardiace.

UPDATE ora 12:45: Prognosticul în cazul cântăreţului Mihai Constantinescu este unul rezervat, el aflându-se în stare gravă la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a declarat, marţi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Artistul, din păcate, se află în stare foarte gravă la Terapie Intensivă, la Spitalul de Urgenţă Floreasca. El a fost internat ieri dimineaţă, a venit în UPU în stop cardiorespirator, a fost resuscitat, intubat, se află la Terapie Intensivă”, a precizat ministrul.

Sorina Pintea a confirmat că artistul a suferit un al doilea stop cardiac.

„Se pare că azi-noapte a mai repetat stopul, prognosticul este rezervat, din ceea ce spun medicii”, a adăugat Sorina Pintea

UPDATE 14 mai, ora 11:00: Contactată de Libertatea, soţia artistului, Simona Secrier a declarat ”Nu pot să vorbesc acum. Rugaţi-vă pentru el”.

UPDATE 14 mai, ora 10.20: Cântăreţul Mihai Constantinescu este în stare critică, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce ar fi suferit al doilea stop cardio-respirator, fiind resuscitat de medici. Potrivit unor surse din cadrul spitalului, starea lui Mihai Constantinescu este critică, iar şansele sale de supravieţuire sunt minime, scrie Observator.tv.

Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București
Recomandări

Primăria Capitalei a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București

UPDATE 14 mai, ora 09:20: Mihai Constantinescu se află în stare stabilă, după ce luni dimineaţă a suferit un stop cardiorespirator, fiind resuscitat, au declarat, marţi, surse medicale.

Potrivit surselor citate, starea artistului, în vârstă de 73 de ani, este stabilă „în momentul de faţă”, scrie Agerpres.


Cântăreţul a fost resuscitat timp de 10 minute, iar acum este internat pe secţia de Terapie Intensivă. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor lui de supravieţuire.

Într-o intervenţie la România TV, Marius Ţeicu a declarat că a aflat şi el despre starea prietenului : „Nu îmi vine să cred, e groaznic. Am vorbit cu el acum o săptămână, m-a sunat de ziua mea. Eu cred că o să-şi revină, trebuie sa-şi revină. El are o voinţă mare. Dumnezeu îl va ajuta, pentru ca avem toţi nevoie de el”, a spus compozitorul.

„Ar trebui să avem mai multă grijă de artiştii valoroşi, atunci când sunt în viaţă. Am crescut cu aceşti mari artişti şi ne doare când auzim veşti din astea triste”, a declarat şi Adrian Enache, la acelaşi post TV.

Adrian Daminescu a postat şi el un mesaj pe Faceebook despre colegul său de breaslă.

„Mihai Constantinescu, colegul nostru trece prin momente dificile. Să ne rugăm şi să fim alături de el”, a scris artistul.

Artistul a mai fost internat, la mijlocul lunii aprilie, după ce i s-a făcut rău. Cu doar câteva zile înainte, Mihai Constantinescu îşi anulase două concerte şi a luat o pauză de efort.

În 9 ani n-am reușit să terminăm o autostradă de 99 de kilometri. Drum blocat în licitații, crăpături, lilieci și morți
Recomandări

În 9 ani n-am reușit să terminăm o autostradă de 99 de kilometri. Drum blocat în licitații, crăpături, lilieci și morți

Prima dată, a lipsit de la un spectacol caritabil care a avut loc la Sala Radio. Atunci, ar fi trebuit să urce pe scenă, pentru un coleg de breaslă a cărui casă a ars complet într-un incendiu. Apoi, nu a cântat la o petrecere privată unde promisese că va întreţine atmosfera.

Artistul suferă de stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, hipertensiune pulmonară medie şi insuficienţe respiratorii din cauza cărora, în ultimii zece ani, a suportat două intervenţii chirurgicale pe cord.

Mihai Cosntantinescu, unul dintre cei mai îndrăgiţi artişti

Mihai Constantinescu este un cântăreţ român de muzică uşoară. A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti în anul 1972. În anul 1972, termină Şcoala Populară de Artă, clasa Florica Orăscu. Mihai Constantinescu face parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 intră în grupul Mondial. În această perioadă încep să-i apară primele piese. Lansează piesa «Păpuşa».

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani
Recomandări

Povestea studentei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor de la Babeș-Bolyai din Cluj. Ce s-a întâmplat cu Iulia după 8 ani

Mihai Constantinescu a mai cântat cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin. Primele înregistrări  au fost făcute la solicitarea lui Titus Munteanu din repertoriul francez. Titus Munteanu este cel care l-a remarcat la una din audiţiile organizate de clasa Floricăi Orăscu.

O carieră muzicală fulminantă

Mihai Constantinescu face parte din trio-ul lansat de Titus Munteanu din care mai fac parte Olimpia Panciu şi Marius Ţeicu. În anul 1999 editează în format single «Iubiţi şi câinii vagabonzi» În anul 2003, unul din albumele de pe dublul CD al Anastasiei Lazariuc cuprinde piese scrise de Mihai Constantinescu. A efectuat turnee în toate ţările ex-socialiste, în Germania, în SUA şi în câteva state din V.Europei. În 2002, luna mai, primeşte Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Uşoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii şi Cultelor. În 2002, Editura Muzicală a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România îi editează un caiet de cântece selectate din şlagărele lansate în trei decenii.


Citeşte şi:

Soţia lui Mihai Constantinescu, primele declaraţii despre starea de sănătate a acestuia. Artistul se află în comă


 

Diana Belbiță, eșec însângerat la debutul în UFC! Lovituri violente încasate de „Prințesa Războinică”
GSP.RO

Diana Belbiță, eșec însângerat la debutul în UFC! Lovituri violente încasate de „Prințesa Războinică”

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații
HOROSCOP

Horoscop 19 octombrie. O zodie ar trebui să fie mai reținută în declarații