Mergi direct la conținut »
Mihai Constantinescu, operat de urgență. Prin ce intervenție a trecut artistul
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mihai Constantinescu, operat de urgență. Prin ce intervenție a trecut artistul

Mihai Constantinescu, operat de urgență. Prin ce intervenție a trecut artistul

Îndrăgitul cântăreț Mihai Constantinescu, în vârstă de 73 de ani, a fost supus unei intervenții chirurgicale.

De Dana Aramă,

În urmă cu pestre trei săptămâni, Mihai Constantinescu a suferit un stop cardio-respirator și a fost internat în stare critică la Spitalul de Urgență Floreasca din Capitală.

Marți, cântărețul a suferit o traheostomie, operație necesară în cazul pacienților menținuți în viață de aparate mai mult de 10 zile, potrivit click.ro, care citează surse medicale.

Intervenția chirurgicală durează 30 de minute și presupune montarea la nivelul gâtului, în trahee, a unui tub conectat la aparatele de ventilație mecanică. Procedura are ca scop oxigenarea plămânilor și protejarea corzilor vocale afectate în cazul intubării clasice prelungite. În plus, prin acest tub sunt aspirate secrețiile și astfel scade riscul infecțiilor.

Mihai Constantinescu se află în moarte cerebrală la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Floreasca din Capitală, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Mihai Constantinescu are la activ două operaţii pe cord: în urmă cu 12 ani i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a fost din nou operat. Artistul a avut probleme cardiace și înainte de Paște, fiind internat la Spitalul Universitar București.


Citește și:

Firea a numit-o șefa CA la Spitalul Filantropia pe fosta consilieră a lui Gabi Oprea: 26 de ani, nicio expertiză pe Sănătate, master la Academia SRI și colecționară de 4 funcții publice, de la spitale la Ciclop!

Close
Închide
  Close