Mergi direct la conținut »
Mihai Pleșu a fost reținut pentru trafic de droguri. Avocata sa a contestat toate procedurile din dosar
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mihai Pleșu a fost reținut pentru trafic de droguri. Avocata sa a contestat toate procedurile din dosar

Mihai Pleșu a fost reținut pentru trafic de droguri. Avocata sa a contestat toate procedurile din dosar

Mihai Pleşu a fost reţinut azi noapte pentru trafic şi consum de droguri de către procurorii DIICOT Iaşi.  Fiul scriitorului Andrei Pleșu este acuzat că aproviziona o întreagă reţea de dealeri din acest oraş şi din Capitală, relatează Observator.tv.  În același dosar au mai fost reținute alte șapte persoane.

De Elena Petre,

UPDATE: Avocatul lui Mihai Pleșu a anunțat că acesta nu recunoaște acuzațiile, dar și că va contesta toate procedurile din acest dosar, în care a fost acuzat de trafic de droguri.

„Până la acest moment nu ne-a fost prezentată vreo probă în sprijinul acuzaţiei, ci doar această acuzaţie. Am contestat toate procedurile efectuate în cauză”, a declarat Sandra Grădinaru, avocata lui Mihai Pleșu.


Mihai Alexandru Pleșu este bănuit că i-ar fi aprovizionat pe mai mulți traficanți de cannabis, ecstasy și ciuperci halucinogene. El a fost luat de acasă de mascați, ieri dimineață, și dus la audieri. Inițial, a dat declarații în fața anchetatorilor din București, fiind ulterior dus la Iaşi, deoarece structura care coordonează ancheta este DIICOT Iaşi.

În fața anchetatorilor, Mihai Pleşu a spus că se drogheză de 30 de ani, pentru că asta îl ajută „să cugete şi să filosofeze”.

Avocata acestuia a anunțat că lui Mihai Pleșu i s-a făcut rău în timpul audierilor și că acesta a cerut o ambulanță, dar a fost refuzat.

„Deşi a invocat probleme medicale grave, existente de 5 ani de zile, şi aici mă refer la două infarturi miocardice, stenoză şi un stend pe o arteră coronară, acesta nu a fost lăsat până la ora 22.30 să se întindă măcar şi nici n-a mâncat absolut nimic de la 6.30 dimineaţa”, a declarat avocata acestuia, potrivit sursei citate.

Ulterior, în timpul nopții, a fost emisă și ordonanța de reținere pe numele acestuia.

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări
Recomandări

Numai pile la ISU Dolj! Ce a făcut nora unui colonel pentru a fi scăpată de restructurări

Mihai Pleșu (47 de ani), unul din cei doi fii ai lui Andrei Pleșu, este un personaj destul de controversat. În 2017, el a fost criticat vehement după ce și-a făcut un tatuaj pe spate un desen specific grupării mafiote Yakuza. A fost căsătorit de patru ori, de două ori cu aceeaşi femeie.

Mihai Pleșu și iubita lui, care a fost ridicată alături de el de mascați, au un copil de aproximativ un an. Potrivit Știrile Pro TV, polițiștii iau în calcul să sesizeze Protecția Copilului pentru că amândoi prezentau semne ale consumului de droguri când au fost duși la audieri.

Foto: Facebook.com / Mihai Alexandru Pleșu


Citește și:

Surse: Mihai Pleșu, fiul lui Andrei Pleșu, le-a spus anchetatorilor că drogurile îl ajută „să cugete și să filozofeze”

 

Close
Închide
  Close