MENIU CAUTĂ
11 Aug. 2018 23:41

VIDEO/ Mihai Șora, prezent şi în a doua zi de proteste în Piața Victoriei. Filosoful a împărțit flori

Distribuie

Mihai Șora, prezent şi în a doua zi de proteste în Piața Victoriei. La cei 101 ani ai săi, filosoful nu ratează niciun protest, cel puțin din București. Mihai Șora a participat și vineri, și sâmbătă, la mitingurile din fața Guvernului, soldate cu violențe. 

Mihai Șora a venit și de data aceasta la protestele din Piața Victoriei. Istoricul ;i filosoful de 101 ani a împărțit și flori femeilor jandarmi din mulțime.

FOTO: INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Mesajul lui Mihai Șora

De altfel, Șora a avut și un mesaj pentru cei care vin la proteste. Scria Mihai Șora, pe pagina sa de Facebook, că ”ne așteaptă o zi grea”.

”Oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă”, a scris el, vineri, pe rețeaua de socializare.

”Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră”, le-a mai transmis Mihai Șora românilor.

Nu este prima dată când istoricul participă la proteste în momente-cheie.

Citește mai multe despre mihai șora, Flowers, jandarmi, miting și piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii