MENIU CAUTĂ

Mihai Șora va participa la protestul din Piața Victoriei. Prima apariție a filosofului după ce a fost internat în spital

Distribuie

Mihai Șora va participa la protestul din Piața Victoriei. Filosoful a postat un mesaj pe contul de socializare, în care își anunță prezența alături de românii din diaspora. Filosoful susține că românii care muncesc în străinătate vin acasă pentru că le pasă de țară, sfătuindu-i pe bucureșteni să îi susțină din respect. 

Mihai Șora a anunțat chiar la scurt timp după ce a fost externat din spital, la finalul lunii iulie, că va fi prezent la mitingul diasporei din Piața Victoriei. „Ne vedem la Girafă”, a spus el atunci, într-un mesaj pe Facebook, iar acum a anunțat că într-adevăr așa va face.

„Bună dimineața, copii!

Sper că sunteți voioși și odihniți. Ne așteaptă o zi grea.

M-am gândit deseori la ziua aceasta. Și, de fiecare dată, cu strângere de inimă: oamenii care vin să protesteze împotriva hoției, a corupției ucigașe, oamenii aceștia care trăiesc, chinuiți de dor, departe de casă, sunt, poate, aceiași care au stat odinioară la cozi infernale pe trotuarele ambasadelor noastre, așteptând să voteze. Legea electorală a rămas tot beteagă, de hoți și mârșavi încă n-am scăpat, țara înapoi nu ne-am luat-o, dar unii dintre noi mai stăm în picioare.

Cei care vin astăzi de peste hotare sunt cei care au deprins gustul libertății, care știu ce înseamnă munca cinstită și demnitatea. – Stelele fixe ale oricărui om întreg.
Oamenii aceștia vin acasă pentru că își iubesc țara, pentru că le pasă.
Iar voi – bucureșteni care ați obosit și v-ați pierdut speranța – ar trebui să fiți astăzi în Piață măcar din respect pentru ei, dacă nu din dragoste pentru țara voastră.

P.S. Ne vedem la Girafă (– mamifer cu șira spinării vigilentă și dreaptă)”, a scris, pe Facebook, filosoful.

Mitingul diasporei din 10 august, în Piața Victoriei. Primii români au ajuns în Piața Victoriei încă de joi, pentru a-și manifesta dezaprobarea față de conducerea PSD și Guvernul Viorica Dăncilă. Românii de afară cred că țara a ajuns în pragul colapsului și au datoria, chiar și pentru o zi, să fie alături de frații lor rămași acasă, care nu au avut posibilitatea sau curajul să-și facă o viață decentă în Europa sau în lume, departe de cei dragi.

Citește și

VIDEO / Protestatara mătușa Marioara, la mitingul diasporei: ”Sunt din județul Teleorman, mă lupt cu cel mai mare șarlatan. Acolo-i vicleanu, acolo-i șarlatanu”

Citește mai multe despre mihai șora și piata victoriei pe Libertatea.

Comentarii