Mergi direct la conținut »
Procuroarea Mihaiela Iorga s-a prezentat, în această dimineață, la sediul DNA
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procuroarea Mihaiela Iorga s-a prezentat, în această dimineață, la sediul DNA

Procuroarea Mihaiela Iorga s-a prezentat, în această dimineață, la sediul DNA

Mihaiela Iorga s-a prezentat la DNA, pe 14 noiembrie. Fosta procuroare DNA s-a prezentat, în această dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), dar a evitat să vină pe la intrarea principală a sediului, pentru a se feri de întrebările jurnaliștilor.

Momentan, nu se cunosc motivele pentru care procurorul a venit astăzi la sediul instituției.

Mihaela Iorga a fost revocată, în această vară, din funcție de către Laura Codruța Kovesi pe motiv că nu ar fi înregistrat un denunț. Procuroarea a contestat decizia la Curtea de Apel din București, iar magistrații de acolo i-au dat câștig de cauză.

Știripesurse.ro amintește că la începutul lunii octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a decis că Mihaiela Moraru Iorga – revocată din DNA în luna iulie – se va putea întoarce la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Decizia este valabilă până când Curtea de Apel Bucureşti va soluţiona definitiv solicitarea procurorului de anulare a deciziei de revocare.

În data 5 iulie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaiela Moraru Iorga de la DNA, după ce au fost audiaţi în Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aceasta a avizat revocarea, conform solicitării adresate de către şefa DNA.

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”
Recomandări

VIDEO | Doi medici din Suceava au avut curaj să denunțe politizarea înainte de dezastru: ”Spitalul ăsta e transformat în afacere. A lui Flutur, a lui Rîmbu și alții. Afacere de partid”

 

Lui Moraru Iorga i s-a reproşat că nu a înregistrat un denunţ conform procedurilor legale, iar lui Doru Ţuluş că a soluţionat dosare în care era implicată o persoană cu care avea „raporturi civile”, ceea ce i-ar fi afectat imparţialitatea. Ea a negat aceste acuzații.

Ulterior, procurorii DNA Mihaiela Iorga, Doru Ţuluş şi Marin Nicolae au sesizat Inspecţia Judiciară, acuzând că procurorul şef al DNA se implică în ancheta privind înregistrarea unei şedinţe a DNA, făcând presiuni asupra procurorilor şi solicitând teste cu detectorul de minciuni.

Mihaiela Moraru Iorga şi Doru Ţulus au contestat şi la CSM decizia de revocare.

Și Elena Udrea s-a prezentat la DNA, pe 27 octombrie, pentru a da declarații într-un caz instrumentat de fosta procuroare a Direcției, Mihaela Iorga Moraru.

Udrea vrea audierea fostei procuroare DNA Iorga Moraru în dosarul finanțării campaniei din 2012 pentru că ar fi greșit un act din dosar.


CITEȘTE ȘI… Dosarul Tel Drum: Liviu Dragnea este urmărit penal! Care sunt acuzațiile / VIDEO


 

Close
Închide
  Close