De Cristian Burcioiu,

Alexandru-Mihail era doar un bebeluș când specialiștii le-au dat bieților părinți cruntul verdict legat de boala care avea să le chinuie copilul ani la rând și să-i schimbe complet viața.

Problemele au început la 1 an și o lună

Mama lui, Luminița Dicu, dă vina pe un vaccin, dar specialiștii nu au făcut legătura între tratamentul de imunizare și simptomele care au urmat. Cert este că la scurt timp după ce Alex a împlinit un an, în comportamentul său au apărut schimbări dramatice.

Alex s-a oprit brusc din silabisit la un an și o lună, adică la scurt timp după ce l-am vaccinat. Brusc, nu ne-a mai răspuns în felul lui atunci când ne jucam cu el. Nu a mai vorbit. Lucrurile s-a agravat apoi și au apărut stereotipiile comportamentale. A început să se sperie până și de zgomotele produse de obiectele casnice.

Luminița Dicu, mama copilului:

În patru ani, Alexandru-Mihail nu a mai reușit să treacă de barierele pe care boala le-a ridicat în jurul său. A rămas captiv între cuvinte nerostite, silabe greu de înțeles și semne prin care copilașul încearcă, cu eforturi uriașe, să spună când îi e foame, când îi e sete, dacă-l doare ceva.

Chiar și așa, copilașul merge la grădiniță și iese la joacă cu alți copii, firește sub supraveghere permanentă. Și asta pentru că specialiștii în psihiatrie de la Buzău și București au reușit, cu ajutorul terapiilor, să-i contureze un comportament normal în raport cu boala gravă care i-a afectat creierul și sistemul nervos central.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

”Să-l ajutăm pe Alex să vorbească, să trăiască normal”

Alex se comportă normal, dar nu vorbește, nu rostește nici un cuvânt. Anul acesta ar fi trebuit să meargă la școală, în clasa zero, dar cum să-l duc? În România, nu se mai poate face nimic, de aceea am cerut ajutorul în Austria, la Clinica Stammzellen Wien. Specialiștii de acolo ne așteaptă pentru autotransplantul de celule stem, singurul tratament care l-ar putea ajuta pe micuțul nostru să vorbească. Dar pentru această procedură, pentru analize complete avem nevoie de 10.000 de euro. O sumă foarte mare pentru noi, dar pe care sperăm să o strângem cât mai repede, pentru că timpul nu ne este aliat,cu ajutorul oamenilor cu suflet și al fundațiilor. Și cu ajutorul lui Dumnezeu. Și astfel, să-l ajutăm pe Alex să vorbească, să trăiască normal.

Mama băiețelului:

 Cei care doresc să îl ajute pe Dicu o pot face donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul «DICU».

Donează prin sms, online, prin PayPal sau transfer sau redirecționează 3,5% din impozitul pe venit către Fundația Ringier. Detalii pe www.ajutacopiii.ro

* Suma alocată cauzei este de 2 euro și banii se rețin o singură dată. Nu se percepe TVA pentru donațiile de pe abonament. În rețelele Digi Mobil, Orange și Telekom, pentru cartelele preplătite, TVA a fost reținut la achiziționarea creditului. Pentru donațiile de pe cartele preplătite în rețeaua Vodafone utilizatorii nu plătesc TVA.

Citește mai multe despre copiii pe care FUNDATIA RINGIER ii sprijina de 7 ani la rubrica AJUTA COPIII

ACȚIUNE UMANITARĂ FINANȚATĂ ȘI PUBLICATĂ DE FUNDAȚIA RINGIER

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”
GSP.RO

Mărturie dură a unui fost internațional român: „Ai mei beau de rupeau. Nu aveam geamuri la casă, le spărgeau la beție. Se trezeau noaptea și se băteau”

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi
HOROSCOP

Horoscop 9 aprilie 2020. Capricornii trebuie să fie atenți la cei dragi