Mergi direct la conținut »
Mii de oameni au venit la Festivalul Dunării din Galați, deși faleza e inundată / FOTO Galerie foto
4imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Mii de oameni au venit la Festivalul Dunării din Galați, deși faleza e inundată / FOTO

Mii de oameni au venit la Festivalul Dunării din Galați, deși faleza e inundată / FOTO

Numeroşi gălăţeni participă duminică pe Faleza Dunării la "Festivalul Scrumbiei" care cuprinde concursuri pe teme pescăreşti, expoziţii, un târg al meşterilor populari, spectacole pentru copii şi concerte de muzică populară şi uşoară. Chiar dacă apele Dunării au crescut foarte mult şi au acoperit aproape în totalitate aleea pietonală a Falezei Inferioare, iar vântul suflă cu putere, gălăţenii nu au vrut să rateze acest eveniment, pentru care Primăria a cheltuit aproape 120.000 de lei fără TVA.

De Ovidiu Matache,

Festivalul Scrumbiei de la Galaţi, eveniment tradiţional organizat de Primărie în ziua de Florii, a reunit pe Faleza Inferioară a Dunării numeroşi gălăţeni, chiar dacă apele Dunării au crescut şi au acoperit aproape în totalitate aleea pietonală a Falezei Inferioară, iar vântul suflă cu putere.

„Este o sărbătoare extraordinară aşteaptată de mulţi gălăţeni. Îi aşteptăm pe oameni să vină în număr cât mai mare pe Faleza Inferiară a Dunării, chiar dacă aceasta este inundată de Dunărea turbată…vine turbat de mare. Dimensionle le cunoaştem, suntem în prag de inundaţie. Anul acesta scrumbia a fost foarte rară, nu a urcat deloc până în zona noastră, pescarii au suferit la capitolul acesta, dar cu natura nu te pui”, a spus viceprimarul municipiului Galaţi, Picu Apostol Roman.

Foarte mulţi gălăţeni au venit încă de dimineaţă pe Faleza Dunării unde sunt programate să aibă loc concursuri pe teme pescăreşti, expoziţii, un târg al meşterilor populari, spectacole pentru copii şi concerte de muzică populară şi uşoară. De asemena, cei prezenţi pot cumpăra scrumbie la grătar şi numeroase alte produse specifice pescărești.

„E cam scumpă scrumbia, 20 de lei bucata; la piaţă e 42 de lei kilogramul, dar odată sunt Floriile. Merităm şi noi măcar acum”, a spus un bărbat prezent pe Faleză.

Primăria a alocat firmei S.C. Forward Music Agency S.R.L. din București suma de 119.996 lei fără T.V.A pentru organizarea Festivalului Scrumbiei.

Dunărea a atins, duminică, la Galaţi, un nivel de 617 cm, în creştere cu 7 cm faţă de sâmbătă, în condiţiile în care încă de vineri s-a depăşit cota de inundaţii de 600 de cm.


Citește și EXCLUSIV/Motivul pentru care Gheorghe Gheorghiu nu va mai cânta niciodată una dintre cele mai cunoscute piese ale sale


 

Close
Închide
  Close