Potrivit datelor prezentate de AFDJ Galati, Dunărea a ajuns la cota de 602 centimetri, depasind cu doi centimetri cota de inundație. Astfel, nivelul apelor a crescut cu șapte centimetri față de ziua de joi.
Administraţia Fluvială a restricționat viteza de deplasare a navelor, pentru a nu produce valuri și a afecta malurile şi digurile de apărare împotriva inundațiilor. La Şantierul Naval „Damen” din Galaţi au început deja să fie puşi saci cu nisip pentru a împiedica apele să pătrundă în halele de montaj.
Dunărea înregistra joi dimineaţă la Galaţi un nivel de 595 de centimetri şi un debit de aproximativ 13.500 de mc/s, în condiţiile în care cota de inundaţii este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm.
La Galaţi, apele Dunării au invadat deja mai multe porţiuni din aleea pietonală de pe Faleza Inferioară, locul de promenadă preferat de gălăţeni, aceasta fiind însă considerată zonă inundabilă neprotejată.
Hidrologii au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe Dunăre, sector aval Gruia – amonte Giurgiu (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu), începând din dimineața zilei de joi, 22 martie, până sâmbătă, 31 martie.
Citește și #salvatipipera | Cum arată intersecția A3 cu Șoseaua Petricani. Când va fi inaugurată autostrada – VIDEO
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro