MENIU CAUTĂ

Milioane de copii ar putea rămâne fără alocaţie!

Distribuie

În căutarea unei soluţii prin care să sprijine familiile care au mai mulţi copii, ministrul Mariana Câmpeanu (foto) a descoperit o soluţie haiducească.
Ea s-a gândit să le retragă majorităţii copiilor alocaţiile, care în prezent sunt de 42 de lei/lună, pentru a le direcţiona doar către cei cu venituri insuficiente. ”Noi trebuie să ne dezvoltăm domeniul de servicii pentru copii, lucru care ar rezolva şi problema indemnizaţiei, care e înfiorător de mică. Avem peste 3,8 milioane de copii care primesc alocaţie şi ar trebui să acordăm acele ajutoare mai ţintit”, crede ministrul.
Câmpeanu s-a mai plâns şi de faptul că în România mamele au unul dintre cele mai mari concedii din UE – un an sau doi, la alegere – iar că ajutorul acordat acestora pentru creşterea copilului e foarte mare.

Sumele pentru micuţi întârzie

Plata alocaţiilor pentru copii întârzie deja de patru zile, iar situaţia ar mai putea dura unadouă zile. Totul se întâmplă din cauza unui program de operare IT utilizat de Trezoreria Română. Afectate de această problemă sunt şi o parte dintre persoanele care beneficiază de ajutoare sociale. Banii, plătiţi între zilele de 13 şi 15 ale fiecărei luni, nu au ajuns la toţi beneficiarii.

Comentarii