”Rusia este un aliat de încredere al Republicii Moldova. Pentru noi acest lucru este foarte important. Astăzi pentru noi este de asemenea foarte important să ne menţinem stabilitatea, să întărim relaţiile de prietenie cu toate ţările şi nu să fim prieteni cu cineva împotriva altcuiva”, a afirmat Pavel Voicu, fost consilier pentru misiuni speciale al lui Igor Dodon.

Ministrul apărării moldovean a mulţumit pe această cale conducerii Rusiei ”pentru sprijinul acordat în deblocarea crizei politice din (Republica) Moldova la începutul lunii iunie” şi a subliniat, de asemenea, că Rusia a fost prima ţară care a recunoscut actualul guvern de la Chişinău, compus din socialiştii proruşi şi Blocul ACUM (PAS plus PPDA), declarat proeuropean, demonstrând încă o dată că este un ”aliat de încredere pentru republica noastră”.

Potrivit TASS, miniştrii apărării rus Serghei Şoigu şi moldovean, Pavel Voicu, au abordat probleme legate de cooperarea militară dintre cele două ţări şi aspecte privind cooperarea tehnico-militară.

”Sper într-un dialog constructiv şi, cel mai important, în rezolvarea problemelor care privesc securitatea Republicii Moldova şi a Rusiei, cooperarea noastră militară şi colaborarea tehnico-militară”, a spus generalul de armată Serghei Şoigu în debutul întâlnirii.

”Desigur, există multe probleme care necesită să fie discutate şi soluţionate”, a remarcat ministrul rus, felicitându-l pe Pavel Voicu pentru numirea sa în funcţie în guvernul premierului Maia Sandu. Voicu, unul dintre fidelii preşedintelui prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost numit în funcţie la 8 iunie.

Rusia a participat împreună cu SUA şi UE la deblocarea crizei din Republica Moldova şi la instalarea noului guvern de la Chişinău, ceea ce a dus la fuga controversatului oligarh Vlad Plahotniuc din republică.

Citeşte şi:

Igor Dodon a cerut sprijinul SUA pentru recunoașterea ”neutralității permanente” a Moldovei

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”
GSP.RO

Anamaria Prodan, atac devastator la Gică Hagi: „Probabil oamenii nu au curajul să-i spună în față”

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte
HOROSCOP

Horoscop 23 noiembrie 2019. Leii ar putea avea parte de conflicte